Gemeente Apeldoorn

Lunchconcert in Burgerzaal van het Stadhuis

Op woensdag 10 maart vindt in de Burgerzaal het derde lunchconcert van dit jaar plaats. Het concert begint om 12.30 uur. Die middag speelt het klarinet-ensemble van het Conservatorium Zwolle o.l.v. Frans de Jong.

Het klarinet-ensemble van het Conservatorium Zwolle is vorig jaar opgericht en is een initiatief van de klarinetdocenten Oscar Ramspek en Frans de Jong. Beide personen leiden het ensemble steeds gedurende een half jaar en geven in die periode regelmatig concerten. In het ensemble, dat bestaat uit 11 klarinettisten, komen naast de gewone klarinet ook andere klarinetsoorten voor, zoals de esklarinet en de basklarinet.

Op 10 maart staan arrangementen van composities op het programma van Mozart, Buxtehude en Dvórak, alsmede originele composities van Noah Klauss en Lucien Caillet.

Dit derde lunchconcert is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeente Apeldoorn en het Conservatorium Arnhem/Zwolle. Gemiddeld één keer per maand wordt, mede in het kader van de gemeentelijke Cultuurvisie, een dergelijk concert gehouden.

Voor het laatst bijgewerkt op: 8-mrt-2004 10:44