Ingezonden persbericht


Cursist ROC Utrecht regelt pc's voor basisschool de Kameleon

Op woensdag 10 maart 2004 zal Joery van Dormolen, cursist aan het ICT-Lyceum van het ROC Utrecht 20 pc's installeren op basisschool De Kameleon in Utrecht. Hij zal dit niet in zijn eentje doen, maar samen met 7 andere cursisten van het ICT-Lyceum.

De opdracht was om zo snel mogelijk een aantal pc's te regelen voor basisschool De Kameleon. Uiteraard moest dit binnen een beperkt budget. Om de klus te klaren heeft Joery verschillende bedrijven benaderd en zwaar onderhandeld. Hierdoor heeft hij uiteindelijk de computers voor een zeer aantrekkelijke prijs kunnen regelen.

Nadat directeur Wassing het voorstel had goedgekeurd, zijn de computers besteld. Met het installeren van de pc's is het werk nog niet ten einde. Er moet ook nog een netwerk worden aangelegd. Ook wordt er nog gesproken over een servicecontract.

Deze manier van werken is kenmerkend voor ICT-onderwijs van het ROC Utrecht. Er wordt steeds meer vanuit concrete praktijkopdrachten gewerkt. Hierbij worden verschillende lesonderdelen in 1 opdracht verwerkt: van onderhandelen tot installeren. Dat deze werkwijze cursisten enorm aanspreekt, blijkt wel uit Joery's reactie: "Ik vind het leuk om zelf dingen te regelen en er ook de verantwoordelijkheid voor te hebben."


---

-------------------------------------