Vlaamse overheid

Persconferentie jonge talentrijke musici

Minister Vanderpoorten lanceert, in samenwerking met de vzw YoTaM (Jonge Talentrijke Musici), een plan om muzikale genieën een aangepaste opleiding aan te bieden. Dit plan wordt op woensdag 10 maart officieel voorgesteld.

Als jong muzikaal toptalent sta je voor een zware keuze: studeren of musiceren. Enkel muziek studeren kan niet omdat je geen 18 bent en dus te jong voor het conservatorium. Een doorgedreven muzikale ontwikkeling vraagt veel tijd. De combinatie met ander schoolwerk is niet evident. Minister Vanderpoorten wil daar een oplossing voor zoeken.

De minister nodigt u vriendelijk uit op deze persconferentie die plaatsvindt op woensdag 10 maart om 15u30 in de Koninklijke Academie voor Wetenschappen en Kunst (naast het Koninklijk Paleis), Paleis der Academiën, Hertogsstraat 1, 1000 Brussel. Tijdens de persconferentie kan u drie jonge talenten aan het werk zien.

Minister Vanderpoorten zal deze persconferentie ook aangrijpen om een aantal zaken te communiceren betreffende de muzische vorming in het basisonderwijs en over de stijgende leerlingenaantallen in het Deeltijds Kunstonderwijs.

info : Jo De Ro, woordvoerder van minister Vanderpoorten
- tel. (0475) 98 33 73 -
(02) 553.99.23 - fax. (02) 553 99 19
e-mail: persdienst.vanderpoorten@vlaanderen.be


---