Lekstroom, 09.45 uur

Utrecht 10-03-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Onder invloed

VIANEN In de nacht van dinsdag op woensdag is een 46-jarige automobilist uit Breda aangehouden voor het rijden onder invloed en te hard rijden.

Omstreeks 03.40 uur reed de man over de Rijksweg A12 met een zeer hoge snelheid. Hij werd aan de kant gezet, waarna bleek dat de man ook onder invloed was. Op het politiebureau was de uitslag van de ademanalyse 375 ug/l, waarna de man een proces-verbaal heeft gekregen voor te hard rijden en voor het rijden onder invloed. Ook heeft hij een rijverbod van drie uur gekregen. Man geeft zichzelf aan

HOUTEN Op dinsdagavond 9 maart heeft een 40-jarige man uit Houten zichzelf aangegeven.

Omstreeks 19.30 uur zagen patrouillerende agenten een stationwagen over de Rondweg rijden. Op het voertuig zaten verschillende bouwspullen vastgebonden. De bestuurder reed met hoge snelheid op de Rondweg waarbij hij herhaaldelijk over de doorgetrokken streep reed en voertuigen inhaalde. Hierbij bracht hij medeweggebruikers in gevaar. Ook reed hij even zonder verlichting.

Hierna reed hij de afslag De Polder in, waar de politieagenten hem kwijtraakten. In de wijk werd de stationwagen aangetroffen. Er bleken verschillende gestolen goederen in het voertuig te liggen. Hierna kwam de bestuurder aanlopen en gaf hij zichzelf aan. De man heeft een proces-verbaal gekregen voor diefstal vanaf een bouwterrein en gevaarlijk rijgedrag.
Winkeldief aangehouden

NIEUWEGEIN Op dinsdag 9 maart is een 14-jarig meisje uit Nieuwegein aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal in een winkel aan de Boogstede. Omstreeks 14.25 uur liep het meisje met een paar schoenen de winkel uit, zonder te betalen. Zij werd aangehouden nadat het alarm afging.

Gordelcontrole

IJSSELSTEIN Op dinsdagmiddag 9 maart is op de Utrechtseweg een gordelcontrole gehouden. Tijdens de controle werden 12 processen-verbaal uit geschreven voor het niet dragen van een gordel tijdens het rijden.

Verkeerscontrole

HOUTEN Op dinsdagmiddag werden tijdens een verkeerscontrole op de Dorpsstraat verschillende processen-verbaal uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel tijdens het rijden (9x), voor niet handsfree bellen (3x) en één proces-verbaal voor verkeerd parkeren.

Vrouw voor tweede keer beroofd

HOUTEN Op dinsdag 9 maart is een 73-jarige vrouw uit Houten voor de tweede keer van haar tas beroofd. Omstreeks 12.15 uur stond de vrouw in haar achtertuin aan de Meerkoetweide toen een man via de voortuin de achtertuin in kwam lopen en de tas van haar arm af trok. Hierna rende de man via de achtertuin hard weg. De vrouw werd op 4 maart door een andere verdachte op dezelfde wijze van haar tas beroofd.

Signalement van de verdachte:

Man met een smal gezicht en een getinte huidskleur. Leeftijd tussen de 18 en 20 jaar. Zwart krullend haar met een middenscheiding. De man droeg een bruin jack en een blauw/zwarte broek.

De politie vraagt getuige(n) contact op te nemen met politiedistrict Lekstroom: 0900-88 44.