Binnensticht, 09.50 uur

Utrecht 10-03-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Kraakactie

WERKHOVEN Op dinsdag 9 maart werd het kasteel aan de Beverweersteweg gekraakt. Zes verdachten werden aangehouden.

Rond 15.45 uur werd door de beheerder gemeld dat het kasteel door een groep van 30 35 man was gekraak Opslaan en sluiten t. Er werd overleg gepleegd met een Officier van Justitie en hij gelaste een gerechtelijke ontruiming. De politie ging ter plaatse en stelde de krakers een ultimatum om voor 21.15 uur te vertrekken. Een dertigtal krakers voldeed daaraan en zij mochten vrij vertrekken. Rond 21.15 uur gingen politiemensen het kasteel binnen en troffen nog zes krakers aan. Het zestal werd aangehouden en in het politiebureau ingesloten. Zij weigeren tot op heden hun personalia op te geven. De gehele actie is rustig verlopen en er is van beide zijden geen geweld gebruikt.

Zwaar onder invloed

ZEIST In de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 maart werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde.

Rond 02.15 uur controleerden politiemensen op de Kroostweg een 22-jarige automobilist uit Zeist. Hij bleek beduidend teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 925 ug/l, ruim vier keer de wettelijk maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Aanhoudingen verricht na mishandeling

ZEIST Op maandag 16 februari werd een 42-jarige man uit Doorn mishandeld door een groepje jongens in een perceel aan de Graaf Janlaan. Hij werd voor zijn verwondingen behandeld in het ziekenhuis.

Het vermoeden bestond dat de verdachten op een nabijgelegen school zaten. Het slachtoffer herkende op dinsdag 2 maart één van de verdachten toen deze langsfietste. Hierop werd de 15-jarige jongen uit Zeist aangehouden. Middels onderzoek kon de identiteit van de andere betrokkenen worden vastgesteld.

Hierop werden in de twee dagen daarna nog vier jongens van 15 jaar en één jongen van 17 jaar, allen afkomstig uit Zeist, aangehouden. De zes jongens zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging en hebben bekend.