TNO

Eerste certificaten Brandpreventie-inspecteur uitgereikt

09-03-2004 - TNO Certification heeft de eerste vijftien certificaten uitgereikt voor de opleiding Brandpreventie-inspecteur.

Bij deze eerste opleiding die speciaal is gericht op het inspecteren en handhaven van de brandpreventieregels in gebouwen, ontvangen de inspecteurs geen diploma, maar worden zij persoonlijk gecertificeerd. Jaarlijks moeten zij aanvullend een aantal activiteiten verrichten om hun certificaat geldig te houden; zo wordt geanticipeerd op de nieuwe controle- en handhavinginstrumenten voor de brandveiligheid in gebouwen. De brandpreventie-inspecteur is in de bouw verantwoordelijk voor de controle van de brandpreventieve voorzieningen. Hij of zij kan zowel bij de overheid als bij bedrijven en instellingen in dienst zijn.

De inhoud van de opleiding is gericht op kennis, inzicht en vaardigheden om in de praktijk te controleren hoe en waarmee brandveilig moet worden gebouwd. De wettelijke regelingen en richtlijnen bepalen hierbij de kaders.

De opleiding is ontwikkeld door het Centrum voor Brandveiligheid van TNO Bouw en de afdeling Brandpreventie van Adviesbureau Van Dijke uit Best, dat betrokken is bij de advisering en verlening van bouw- en gebruiksvergunningen door de overheid. Deelnemers die met goed gevolg de opleiding afronden, ontvangen het certificaat 'Brandpreventie-inspecteur' van TNO Certification.

Nieuwsredactie, TNO

TNO Certification

Contactpersoon

Theo Cieremans

TNO Certification

T 055 549 34 68

cieremans@certi.tno.nl