STICHTING INTENT
http://www.ondernemenoverdegrens.nl

IntEnt sluit overeenkomst met Surinaamse kredietverstrekker

Nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen Coöperatieve Spaar- en Kredietbank GODO G.A. in Suriname en IntEnt, Nederland

Per 5 maart 2004 is IntEnt een nieuw samenwerkingsverband aangegaan met Spaar- en kredietcoöperatie GODO in Paramaribo, Suriname. De samenwerking is van toepassing op het verstrekken van kredieten aan startende ondernemers in Suriname, die begeleidt worden door IntEnt. IntEnt kan een garantie afgeven voor de lening die ondernemers aanvragen bij GODO. Het gaat om leningen van EUR 15.000,- tot een maximum van EUR 100.000,-

Door het tot stand komen van deze overeenkomst weet de toekomstig ondernemer in Suriname zich ondersteund door een gunstige financiering bij de start van zijn of haar bedrijf. IntEnt en GODO verwachten dat veel ondernemers voor de ontwikkeling van hun bedrijf gebruik zullen maken van deze interessante mogelijkheid.

IntEnt is een in Nederland gevestigde organisatie die (migranten)ondernemers al ruim vijf jaar ondersteunt bij het opzetten van een eigen bedrijf over de grens. IntEnt begeleidt en adviseert haar klanten bij het opstarten van nieuwe bedrijfsinitiatieven en staat daar waar mogelijk borg voor leningen en bedrijfskredieten. IntEnt is behalve in Suriname ook actief op de Nederlandse Antillen en Aruba, Ghana, Afghanistan en Marokko.

GODO is een spaar- en kredietcoöperatie in Suriname die reeds 33 jaar financiële diensten verricht voor een steeds groeiend ledenaantal in vrijwel alle branches van de economie.

Tot nu toe zijn met de ondersteuning van IntEnt een kleine 60 Surinaamse ondernemers een bedrijf gestart in Suriname. Voorbeelden van gestarte bedrijven zijn: computerboekhandel, reisadviesbureau, kinderdagverblijven, machine verhuur, autoverhuur, garage, bedrijfsadviesbureau, gezondheidszorg, hondenvoerproducent, ijszaak en cosmeticaproductie.

IntEnt wordt financieel ondersteund door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Stichting DOEN/Nationale Postcode Loterij.

Nadere informatie z.o.z.

Nadere informatie verkrijgbaar bij:

IntEnt Nederland
Dhr. L.W. Sprik, Public Relations IntEnt
Email: lsprik@intentbds.nl
Adresgegevens:
IntEnt, Stationsweg 102, 2515 BR Den Haag
Tel: ++ 31-(0) 70 4450290
Fax: ++ 31-(0) 70 3051829
Internet: http://www.ondernemenoverdegrens.nl/

GODO
Dhr. C.A. Wijdh, directeur
Email: info@Godo.sr
Adres:Keizerstraat 138 tot 143, Paramaribo, Suriname Tel: ++597 421 546
Fax: ++597 411 609
Internet: http://www.godo.sr

Coördinatiekantoor Suriname - Surinaamse Trustmaatschappij N.V. (Suritrust N.V.)
Mevr. A. Veldman
Email: angela.veldman@dsbbank.sr
Adres: Gravenstraat 32, Paramaribo, Suriname
Tel: ++597 - 420033
Fax: ++597 - 420050

10 mrt 04 10:13