Politie Groningen

Persberichten woensdag 10 maart 2004

Provincie Groningen 10-03-2004 -

Beerta: dode man in sloot
In een sloot aan de Nieuweweg in Beerta troffen omwonenden dinsdagavond een dode man. Ze waarschuwden de politie waarna op de vindplaats van het lijk een onderzoek is ingesteld. De doodsoorzaak van het slachtoffer, een 39-jarige man uit Polen, is nog niet bekend. Sectie op het lichaam moet daar in de loop van woensdag meer duidelijkheid over verschaffen. Nader onderzoek volgt.

Muntendam: bromfietser aangehouden
Tijdens een bromfietscontrole aan Het Loeg in Muntendam heeft de politie dinsdagmiddag een 16-jarige bromfietser uit Noordbroek aangehouden. De bromfiets van de jongeman werd onderworpen aan een onderzoek op de rollentestbank. Hij kreeg een boete van 125 euro vanwege een te hoog motorvermogen. Na de controle bleef de verdachte op de controleplek staan en gedroeg zich ergerlijk en probeerde indruk te maken op een grote groep belangstellenden. Na beëindiging van de politiecontrole startte de verdachte zijn brommer en gaf voortdurend volgas waarbij het achterwiel van zijn brommer liet spinnen in het gras. Kort daarna reed hij van de controleplaats weg en maakte met een passagier achterop meerdere keren een zogenaamde wheely. Agenten grepen daarop in en bekeurden de man voor het onnodig gevaar of verkeershinder veroorzaken. Zijn brommer werd voor onderzoek meegenomen.

Winschoten: belediging
De politie heeft dinsdagmorgen aan de Garstestraat een 16-jarige jongen uit de plaats aangehouden voor belediging. De jongen kreeg een bekeuring omdat hij met zijn fiets vanaf de linkerkant van de Stationsweg reed en de weg overstak de Garstestraat in. Door te remmen kon een automobilist een botsing met hem voorkomen. Tijdens het opmaken van de bekeuring schold de jongeman de agenten tot twee keer toe uit. Daarop werd hij aangehouden voor belediging en meegenomen naar het bureau. Hij is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal voor gevaarlijk verkeersgedrag en belediging.

Snelheidscontroles: dinsdag
Roodeschool: Hooilandseweg (N363) Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 258 voertuigen, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 77 km.
Uithuizen: Provinciale Weg N363 Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 260 voertuigen, aantal overtredingen: 26, hoogst gemeten snelheid: 107 km.
Aduard: Friesestraatweg (N355) Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 1350 voertuigen, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 92 km.
Delfzijl: Provinciale Wen N360 Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 930 voertuigen, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 93 km.
Uithuizermeeden: Hoofdstraat (N363) Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 1337 voertuigen, aantal overtredingen: 57, hoogst gemeten snelheid: 75 km.

Zuidhorn: controle autogordels
De politie heeft dinsdagmiddag aan de Hanckemalaan in Zuidhorn een controle op het dragen van autogordels gehouden. Daarbij werden 50 autos gecontroleerd. Eén persoon kreeg een boete van 45 euro voor het niet dragen van de autogordel.

Berichten Stad komen later