Politie Drenthe

woensdagmorgen 10-03-04

Assen 10-03-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Politie vordert rijbewijs in
HOOGEVEEN De politie heeft dinsdagavond tegen zeven uur het rijbewijs van een 54-jarige automobilist uit Hollandscheveld ingevorderd. De man werd gezien door een 54-jarige vrachtwagenchauffeur uit Neede. De man stopte zijn auto midden op de rijbaan van de A37 en stapte uit en in de auto: een levensgevaarlijke situatie. De vrachtwagenchauffeur en een chauffeur van een takelwagen beletten de man om weer te gaan rijden. De man was zo dronken dat het rijbewijs werd ingevorderd, een proces-verbaal wordt opgemaakt.

RUINEN Ook is het rijbewijs van een 51-jarige man uit Rolde door de politie ingevorderd. De man reed met een snelheid van 136 km over de N375, op deze weg is de maximumsnelheid 80 km / per uur. Een proces-verbaal en het bewijs van invordering worden gestuurd naar het Openbaar Ministerie in Assen.

Politie beboet man naar doorrijden aanrijding
EMMERCOMPASCUUM De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een boete van 350,- gegeven aan een 23-jarige man uit Slagharen. De man reed over het Kanaal Noordzijde en moest volgens eigen zeggen uitwijken voor een dier dat de weg overstak. Daarbij raakte de zijkant van een geparkeerde auto beschadigd, de man reed door na de aanrijding. De 38-jarige eigenaar van de beschadigde auto heeft de bestuurder achterhaald en aan de politie overgedragen.

Auto te water
HOOGEVEEN De politie heeft dinsdagavond tegen kwart over acht assistentie verleend aan een automobilist die met zijn auto te water was geraakt. De 37-jarige man uit Zuidwolde reed over de A37 toen ter hoogte van de afslag Hoogeveen-Oost het hem zwart voor de ogen werd. De man kwam weer bij in het water en is zelf naar de kant gezwommen. Een voorbijganger heeft de man opgevangen. De man is voor onderzoek naar het Bethesdaziekenhuis gebracht.

Radardetector in beslag genomen
MEPPEL Een 37-jarige Meppeler is dinsdagavond zijn radardetector kwijt geraakt aan de politie. Zoals wellicht bekend mogen automobilisten sinds 1 januari geen radardetector in de auto hebben. De man reed over de Groenmarkt en viel op door zijn rijstijl. De man heeft een bekeuring gekregen.

Politie controleert het verkeer
MEPPEL Bij een verkeerscontrole werd de aandacht van politiemedewerkers getrokken door een 27-jarige automobiliste. Zij reed over de Werkhorst, de vrouw kreeg een proces-verbaal voor verschillende overtredingen waaronder: te hard rijden, bumperkleven en geen richting aangeven.

Onderzoek van politie na overval
ASSEN De politie stelt een onderzoek in na een overval op een tankstation aan de Zwartwatersweg. Dinsdagavond rond zeven uur kreeg de politie melding van de overval. Een winkelbediende werd met een mes bedreigd. De overvaller heeft een geldbedrag weggenomen.

Hennepkwekerij door politie ontmanteld
BOVENSMILDE De politie heeft dinsdagavond een hennepkwekerij ontmanteld. In een woning aan de Berberisstraat werd op zolder een kwekerij aangetroffen. Ook werd in een schuur achter de woning hennep verbouwd. De 46-jarige bewoner is aangehouden. De kwekerij is door de politie ontmanteld, in totaal zijn 275 planten en 700 stekken in beslag genomen.

Politie krijgt meldingen meerdere gestolen autoradios PESSE De politie kreeg woensdagmorgen verschillende meldingen van gestolen autoradios. Een 24-jarige bewoner van Tentakkers deed aangifte. Uit zijn auto werd tussen dinsdagavond kwart voor elf en woensdagmorgen kwart voor zeven een radio weggenomen. Een 23-jarige bewoner van de Kimmelsbrink, zag woensdagmorgen dat de portier van zijn auto beschadigd was. Ook hier is een radio weggenomen. Daarnaast is nog een melding uit de Laak bekend. De politie stelt onderzoek in.

Dana Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe op woensdag 10 maart tot 16.30 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218. info@politie-drenthe.nl