AutoRai

10-3-2004

Hoogwaardige accessoires in 'Edition SLK'

Passend bij de nieuwe Mercedes-Benz SLK-Klasse, die tijdens de Autosalon van Genève zijn debuut beleeft, presenteert Mercedes-Benz de exclusieve 'Edition SLK', hoogwaardige accessoires die nagenoeg geen wens onvervuld laten.

Fraaie en praktische reisbagage behoort tot de 'Edition SLK', evenals markante chronografen en horloges en gedetailleerde miniaturen.

De op maat gemaakte reisbagage voor de Mercedes-Benz SLK-Klasse bewijst dat ook een sportieve roadster volop ruimte biedt. De kledingzak, waarin shirts, kostuums of colberts kreukvrij kunnen worden vervoerd, kan aan een haak achter de bestuurders- of passagiersstoel worden opgehangen. De op maat gemaakte reistas past perfect in de kofferruimte van de SLK, ook wanneer het vario-dak geopend is. Beide bagagestukken zijn van waterafstotend en stevig ballistieknylon gemaakt.

De speciale SLK-chronograaf die bij de introductie van de eerste SLK in 1996 werd vervaardigd, was binnen korte tijd uitverkocht en is inmiddels een gezocht verzamelobject. De set 'Limited Edition' omvat een heruitgave van dit model, samen met de nieuwe 'SLK-chronograaf 2004'. Passend voor het jaar waarin de nieuwe SLK debuteert worden er slechts 2004 exemplaren van deze set gemaakt. De 'SLK-chronograaf 1996' heeft een zwarte wijzerplaat met in zilver onderlegde cijfers. De rode lederen band met de powerdomes van de motorkap van de SLK is een opvallend kenmerk van deze chronograaf. De nieuwste uitgave, de 'SLK-chronograaf 2004', heeft een aluminium kast met zilveren wijzerplaat en een rode geperforeerde lederen band. Beide uurwerken worden samen met een verchroomde SLK-modelauto in de schaal 1:87 in een fraaie metalen box geleverd.

De beide andere horloges uit de 'Edition SLK' zijn niet gelimiteerd, maar daarom niet minder fascinerend. De 'SLK-chronograaf Black' heeft een geperforeerde zwarte lederen band en het horloge 'Cockpit' is uitgevoerd met een zwart cijferblad dat eruitziet als een snelheidsmeter. Andere hoogwaardige accessoires uit de 'Edition SLK' zijn een roadster-cap met leren embleem, een sleutelhanger en een kristallen presse-papier.

Liefhebbers van modelautos kunnen bij de 'Edition SLK' kiezen uit nauwkeurig gedetailleerde miniaturen van gerenommeerde fabrikanten in drie schalen: 1:18, 1:43 en 1:87, elk in drie verschillende kleuren. De modellen in de twee grootste schalen zijn van metaal, het
1:87-miniatuur is van kunststof. De meeste modellen tonen de SLK met geopend dak, bij één variant in de schaal 1:18 is het vario-dak gesloten. Artikelen uit de 'Edition SLK' zijn verkrijgbaar bij de Mercedes-Benz-dealer.