AutoRai

10-3-2004

GM Daewoo en VM Motori ondertekenen overeenkomst

GM Daewoo heeft een overeenkomst gesloten met de Italiaanse producent van dieselmotoren VM Motori voor de fabricage van een reeks 1.5 en 2.0 liter dieselmotoren. Deze zullen worden geproduceerd in de nieuwe fabriek van dieselmotoren naast de autofabriek van GM Daewoo in Kunsan, Zuid Korea.

Volgens Nick Reilly, president en CEO van GM Daewoo, zal de totale investering inclusief de ontwikkeling van productiegereedschap voor de nieuwe motoren meer dan 320 miljoen bedragen.

Start van de productie van de nieuwe motoren is voorzien in het begin van 2006 terwijl naar verwachting jaarlijks zon 250.000 eenheden zullen worden geproduceerd. De dieselmotoren, die in de 19.200 m2 grote fabriek zullen worden gebouwd, zullen voor de motorisering van een uitgebreide reeks GM Daewoo modellen zorgdragen, met een eerste toepassing in de nieuwe compacte SUV. De motoren zullen volledig toegespitst op de unieke eigenschappen en specifieke vereisten van ieder model worden afgesteld. Zij zullen voorzien zijn van common-rail technologie en voldoen aan de Euro IV emissie normen. De dieselkrachtbronnen, ook voor de nieuwe SUV, zullen van verschillende applicaties, zoals een filter voor roetdeeltjes, zijn voorzien.

Met de wereldwijd toenemende populariteit van dieselmotoren zullen deze een belangrijke rol spelen in onze toekomstige groei, verklaarde president en CEO Nick Reilly. Door gebruik te maken van de expertise van VM Motori en de ervaring van GM Powertrain om aanvullende eigenschappen en belangrijke componenten te ontwikkelen, verwachten wij dieselmotoren te kunnen produceren die tot de beste en meest efficiënte ter wereld zullen behoren. Motoren die in de auto-industrie op een kwalitatief hoog niveau zullen staan, en daarnaast betaalbaar zullen zijn.

Volgens Roger Penske, Directievoorzitter van VM Motori, We zijn er onnoemelijk trots op om toe te kunnen treden tot het GM Daewoo team. Als een bedrijf met een lange geschiedenis op het gebied van ontwikkelen en produceren van dieselmotoren kijkt iedereen bij VM Motori er naar uit om GM Daewoo te steunen bij haar groei door te voldoen aan de toenemende vraag naar milieuvriendelijke, hoogkwalitatieve dieselmotoren wereldwijd.

Al in juni zal een begin worden gemaakt met de bouw van de fabriek die in april volgend jaar voltooid zal zijn. GM Daewoo zal meer dan 250 nieuwe medewerkers in dienst nemen voor de nieuwe motorenfabriek. De productieband in de fabriek zal voor ruim negentig procent geautomatiseerd zijn, terwijl de assemblage lijn een automatisering van ruim veertig procent zal kennen. De volledige fabriek zal flexibel zijn om in de toekomst ook andere motoren te kunnen fabriceren.

GM Daewoo Auto & Technology Co., dat is gevestigd in Incheon, Korea, werd in 2002 opgericht. Het beschikt over drie productie faciliteiten in Korea alsmede een assemblage fabriek in Vietnam. GM Daewoo producten worden ook geassembleerd in GM fabrieken in China, Thailand en India. In 2003 verkocht GM Daewoo 571.219 autos en werd er naar ruim 120 landen geëxporteerd. In Europa verkocht GM Daewoo 133.000 autos in 2003, een toename van 21.6 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

VM Motori werd opgericht in 1947 en is gelokaliseerd in Cento, Italië. Oorspronkelijk waren de producten bedoeld voor de agrarische, industriële en marine sectoren. Hedentendage is het bedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van dieselmotoren, die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. Met de ontwikkeling van een nieuwe reeks hypermoderne turbo dieselmotoren in het midden van de zeventiger jaren vestigde VM Motori haar naam als een belangrijke speler in de auto-industrie.