AutoRai

10-3-2004

Kia bouwt nieuwe autofabriek in Europa

Tijdens de Genève Motorshow is officieel aangekondigd dat Kia Motors Corporation een compleet nieuwe autofabriek gaat bouwen in de omgeving van Bratislava in Slowakije.

De bouw van deze fabriek, waar uitsluitend Kia modellen zullen worden geproduceerd, start in april 2004 en is tegen het eind van 2006 gereed. Uiteindelijk zullen er jaarlijks zon 200.000 autos van de band rollen. De productie wordt gelijkelijk verdeeld over diverse uitvoeringen in het het B- en C-segment. Met de bouw van de nieuwe fabriek gaat een investering van 700 miljoen Euro gepaard.

De bouw van een Kia fabriek in Europa is een belangrijke stap voorwaarts in de groei en ontwikkeling van onze organisatie, aldus Yong-Hwan Kim, Senior Executive Vice President & COO van Kia Motors Corporation. Meer en meer klanten in Europa vallen voor ons Koreaanse merk. Onze Europese fabriek stelt ons in staat onze sterke groei in Europa voort te zetten en helpt ons bij de realisatie van het beoogde marktaandeel van 2 procent in 2005, vervolgt Yong-Hwan Kim.

Kias nieuwe fabriek wordt gebouwd in Zilina, 200 kilometer ten noordoosten van Bratislava in Slowakije. Deze nieuwe faciliteit neemt maar liefst 150 hectare in beslag en biedt onderdak aan ruim 2.400 werknemers. De eerste paal wordt geslagen in april 2004 om vervolgens in november 2006 de eerste auto van de band te laten rollen.

De nieuwe fabriek is niet alleen geschikt voor het leveren van kwalitatief hoogstaande Kias aan het groeiende Europese dealer netwerk, maar opent ook deuren naar nieuwe marktsectoren. Bovendien verstevigt de fabriek de overall marktpositie van Kia in Europa. Kia Motors Corporation is ervan overtuigd dat een jaarlijkse verkoop van 500.000 autos en hierdoor een marktaandeel van 3 procent in 2008 in Europa te realiseren is.

De jaarlijkse productie van de Zilina plant staat gepland op 100.000 stuks voor 2007 en 200.000 stuks voor 2008. De productie zal gelijkelijk worden verdeeld over B-segment (4- en 5-deurs) en C-segment (4-deurs, 5-deurs en estate) uitvoeringen.