Politie Amsterdam-Amstelland

Geldloper overvallen: getuigen gezocht
Overval op geldwagen mislukt

10-3-2004. Dinsdagmiddag rond één uur hebben twee mannen geprobeerd een geldauto te overvallen. De wagen stond geparkeerd aan de achterzijde van een geldinstelling aan de Apollolaan. Er was zojuist geld afgeleverd. De geldwagen werd geramd door een personenauto. Twee inzittenden met vuurwapens stapten uit. De geldlopers hielden zich aan de procedure waardoor het geld voor de rovers onbereikbaar bleef. Toen zij dit in de gaten kregen, gingen zij er op een gestolen motor vandoor en reden weg in de richting van het Stadionplein.
---

Virus eist opnieuw drie paardenlevens

In de manege

10-3-2004. Laboratoriumproeven hebben aangetoond dat de paarden van het Amsterdamse politiekorps zijn getroffen door het rhinopneunomievirus. Het virus heeft inmiddels geleid tot nog drie extra sterfgevallen onder de viervoeters (dit brengt het totaal op vier). De verslagenheid in het Amsterdamse korps is groot.

De ziekte heeft zich in de manege gemanifesteerd in de meest gevreesde, neurologische vorm. Aantasting van het ruggenmerg veroorzaakt verlammingsverschijnselen. Besmetting vindt plaats door nauw contact tussen de paarden. Het wordt daarom een stalvirus genoemd. De mogelijkheid tot besmetting van dieren in de omgeving van de manege wordt uitgesloten. Het virus is te behandelen, maar dat verloopt moeizaam. Meer sterfgevallen worden helaas niet uitgesloten. De manege blijft voorlopig gesloten.

---

Pizzazaak overvallen
10-3-2004. Dinsdagavond werd een pizzazaak aan de 2e Jacob van Campenstraat overvallen door twee gewapende en gemaskerde mannen. De overvallers bedreigden de eigenaar met een vuurwapen en eisten geld. Nadat zij hem hadden gekneveld, verlieten zij de eetgelegenheid. Hun buit bestond uit een onbekend geldbedrag en persoonlijke goederen. De daders zijn voortvluchtig.

Rond kwart over tien hoorde de eigenaar de deur van de koeriersingang piepen. Dit bleken de overvallers te zijn die binnenkwamen. Zij bedreigden de man met een vuurwapen, knevelden hem en doorzochten zijn zaak. Nadat zij hun buit hadden veiliggesteld, spoten zij een onbekende substantie in het gezicht van de weerloze man. Hierdoor kon hij tijdelijk niets zien. Een pizzakoerier trof het slachtoffer even later aan en waarschuwde de politie.