Digitale Gemeente Houten

Gemeente pakt zwerfafval aan

dinsdag 9 maart 2004 - Bron: Gemeente Houten

De gemeente probeert er van alles aan te doen om aan deze overlast een halt toe te roepen. Naast het normale dagelijks onderhoud in het openbaar groen, heeft de gemeente dit jaar in de maanden maart, juni, september en december een extra zwerfafval acties van elk één week gepland. Het beeld van de wijken, die na het moment van de acties aanmerkelijk verbetert, is slechts van korte duur en dat is jammer, vooral vanwege de inzet die daarvoor wordt gepleegd.

Wij zien het zwerfafvalprobleem echter ook als een collectief probleem. Ook inwoners van Houten hebben hierin een verantwoordelijkheid en kunnen de directe woonomgeving rond de woning bijhouden. Wanneer meerdere mensen dat doen, levert dit direct een meer plezierige leefomgeving op. Toch vindt de gemeente door te moeten gaan met het door ons gestelde doel om de kwaliteit van de openbare ruimte te verbeteren.

Daarom is er in de week van 15 tot en met 19 maart opnieuw een zwerfafvalactie gepland. De medewerkers van de afdeling Openbare Werken maken een extra ronde langs de hoofdfietspaden en de directe omgeving, de bedrijventerreinen en de carpoolplaats. Dit blijken in de praktijk de locaties te zijn waar het meeste zwerfafval te vinden is. Daarnaast ruimen wij natuurlijk periodiek zwerfafval op dat wij tegenkomen. Maar beter is het om te voorkomen dat afval zwerfafval wordt. Zo is het een kleine moeite om Houten schoon en netjes te houden.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).