Gemeente Dordrecht


---

CITO-score in Dordrecht boven landelijk gemiddelde

Vincent Brinkhof
De leerlingen op de Dordtse basisscholen scoren met de CITO-toets rond of boven het landelijke gemiddelde. Dit is een van de conclusies uit de vijfde onderwijsmonitor. Deze conclusie wordt bekrachtigd door de rapporten van de Inspectie. Uit deze rapporten blijkt dat de Dordtse scholen boven of op de landelijke cijfers scoren. Ook blijkt uit deze monitor dat 79% van de peuters deelnemen aan het peuterwerk of kinderopvang.

Uit het Voortgezet Onderwijs slagen 94% van de leerlingen voor de Beroepsgerichte Leerweg. Dit percentage ligt net onder het landelijke gemiddelde van 95%.

De monitor bevat gegevens over belangrijke doelstellingen van het onderwijsachterstandenbeleid zoals deelname aan peuterwerk, het taalniveau van kinderen op basisscholen en de segregatie in het onderwijs. De onderwijsmonitor geeft geen analyse op schoolniveau.

In deze monitor zijn de gegevens van het schooljaar 2002/2003 verwerkt. De Dordtse onderwijsmonitor is een belangrijk middel geworden om de ontwikkelingen in het onderwijsbeleid te volgen. Het onderzoeksbureau van de gemeente, het Sociaal Geografisch Bureau, heeft de monitor opgesteld.