Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


10 maart 2004


Twello - waarschuwing voor oplichting


Maandagmiddag werd een bejaarde bewoner aan de Domineestraat bezocht door drie onbekende mannen, die zich als werknemers van een waterleidingbedrijf voordeden. Zij wilden een geldbedrag van de bewoner om zogenaamd lek te repareren. Toen de man aangaf geen geld te hebben wilden ze zijn bankpasje hebben. Gelukkig was betrokkene zo alert om dit niet te geven.
De politie blijft waarschuwen tegen dergelijke lieden die op wat voor wijze dan ook (zie berichten van gisteren in Zutphen idem) zich de toegang tot een woning weten te verkrijgen en geld wegnemen of trachten los te praten.


Zutphen - tasjesroof


Een 50-jarige Zutphense is gisterenavond rond 20.35 op de Lievevrouwenstraat beroofd van haar boodschappentas waarin enkele boeken en een portemonnee zaten. Zij liep op de hoek met de Dieserstraat toen de tas door een passerende fietser uit haar handen werd gerukt. De jongeman hoorde bij een groepje van drie fietsers en na de diefstal reed men hard weg richting het Vogelpark. Agenten waren snel ter plaatse maar de vogels waren al gevlogen. Een onderzoek wordt ingesteld.


Epse - aanrijding


Een 24-jarige automobilist uit Hengelo (Gld) die gisterenochtend omstreeks 08.20 over de Deventerweg uit de richting Zutphen kwam zag bij de verkeerslichten met de Hassink-laan te laat dat de auto voor hem afremde. Hij botste op de auto van een 51-jarige Zutphense en zijn auto moest worden afgesleept.


Vorden - verkeerscontrole


Werd gisterenochtend op de Rondweg een verkeers- en bromfietscontrole gehouden. Er werden tientallen auto's, bromfietsen en tractoren gecontroleerd en voor de volgende overtredingen werden bekeuringen gegeven:
Opgevoerde bromfietsen (6), te hard rijdende brommers (2), te hard rijdende auto's (6), geen gordel (4), niet handsfree bellen in de auto (3), verlichting aanhanger niet juist (1),
Geen juist rijbewijs (BE- vereist)


Zutphen- bromfietscontrole


Werd in Zutphen op de Warnsveldseweg, Deventerweg en Laan naar Eme gisteren een bromfietscontrole gehouden. Een motorrijders assisteerde de agenten en voerde vanaf diverse punten uit de stad mogelijke overtreders aan. Van de gecontroleerde bromfietsen bleken er 10 te zijn opgevoerd, één bestuurder had geen bromfietscertificaat, één voerde oranje in plaats van gele platen, één bestuurder had z'n kinband niet vast en van één brommer bleek de voorrem defect.


Laren - snelle brommer


Reden agenten gisteren in de ochtendspits over de Deventerweg richting Harfsen toen hun aandacht werd getrokken door een bromfietser, die kennelijk zijn snelheid voor hen een beetje inhield. Toen zij hem aanspraken bekende de 17-jarige jongeman uit Lichtenvoorde aan, dat z'n bolide inderdaad 80 km kon rijden. Bij controle op de rollentestbank aan het politiebureau bleek dit wel te kloppen. Hij heeft voor het opvoeren een bekeuring gekregen. Gezien het mogelijke gevaar voor deze jongeman zijn diens ouders in kennis gesteld.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --