Politie Zeeland


W-1727-2004 ONDER INVLOED


Op de Wijkhuijsweg in Oostkapelle is dinsdag rond 23.45 uur een 54-jarige automobilist uit de gemeente Veere aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.
Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een boete.


Z-1728-2004 ONDER INVLOED


Bij een alcoholcontrole op de Handellaan in Terneuzen is woensdag rond 01.00 uur een 63-jarige automobilist uit die gemeente aangehouden.
De man kreeg een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal.


W-1729-2004 FIETSER GESCHEPT


Op de Schroeweg te Middelburg is woensdag rond 00.15 uur een fietser geschept door een personenauto.
De fietser, een 17-jarige Middelburger, kwam vanaf de Oude Vlissingseweg en fietste zonder verlichting door oranje/rood licht de Schroeweg over. Op de andere rijbaan van de Schroeweg had een 26-jarige automobilist uit de gemeente Veere groen licht gekregen en trok op. Hierbij werd de fietser geschept. De fietser liep lichte verwondingen op en werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht.


Z-1730-2004 RIJBEWIJS INGENOMEN


Van een 57-jarige automobilist uit Terneuzen is woensdag rond 02.15 uur in zijn woonplaats het rijbewijs ingenomen wegens rijden onder invloed van alcohol.
Agenten zagen de automobilist op de Laan van Othene de rotonde linksom nemen in plaats van rechtsom. Hierop kreeg de automobilist een stopteken. Omdat zijn adem naar alcohol rook, werd een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat hij ruim 2,5 maal te veel alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs werd ingenomen en de man ontving tevens een proces-verbaal.


W-1731-2004 TANKEN ZONDER BETALEN


Bij een tankstation in Vrouwenpolder is dinsdag een 19-jarige automobilist uit de gemeente Noord-Beveland zonder betalen weggereden nadat hij had getankt.
De man meldde zich later op het politiebureau in Serooskerke, waar hij werd aangehouden. Nadat hij een verklaring had afgelegd werd hij weer in vrijheid gesteld.