Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 10 maart 2004

* OVERVAL TANKSTATION
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Dinsdagavond omstreeks kwart over tien werd een benzinestation aan de Burgemeester Schalijlaan overvallen.
Een nog onbekende man kwam de winkel binnen en benaderde een medewerkster.
Onder bedreiging van een mes moest de vrouw geld afgeven waarna de dader er met de buit vandoor ging.
De recherche van district Oost stelt een nader onderzoek in.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Dinsdagochtend omstreeks elf uur stelden politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster, op grond van de Opiumwet, een onderzoek in een woning aan de Beukelaarsstraat in. In de woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen van 375 planten. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt.
Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een nader onderzoek ingesteld.


* GEEN MOBIELTJES; WEL 6000 EURO ARMER
ROTTERDAM - Een 36-jarige man uit Engeland is dinsdagochtend op de Dordtselaan het slachtoffer geworden van oplichting. De man was via internet ingegaan op een aanbod om mobiele telefoons tegen een gunstige prijs aan te schaffen (50 mobieltjes voor 6000 euro) en had hiervoor in Rotterdam afgesproken. Vanaf de afgesproken plek in het centrum van Rotterdam werd de man meegenomen naar een pand aan de Dordtselaan. Hier gaf de Engelsman zijn geld af in de veronderstelling dat men zijn mobiele telefoons ging halen. De 'verkoper' kwam echter niet terug en verdween met het geld van het slachtoffer.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (bureau Verkeerstoezicht) hield dinsdag snelheidscontroles op de Prinsenlaan en Delftweg.
Tussen half elf en kwart voor twaalf 's ochtends reden 32 van de 638 automobilisten te hard op de Prinsenlaan. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/uur in plaats van de toegestane '50'. Op de Delftweg hielden 8 van de 122 passanten zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/uur. Tussen één uur en tien over twee 's middags bedroeg de hoogst gemeten snelheid 86 km/uur.


* BROMFIETSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het wijkteam Maashaven hield dinsdagochtend en -middag bromfietscontroles op de Laan op Zuid, de Pretorialaan en de Paul Krugerstraat.
In totaal werden vijf bromfietsers bekeurd voor onder meer een te hoog vermogen en het niet bij zich hebben van een bromfietscertificaat. Ook werden zeven bekeuringen aan automobilisten uitgeschreven voor onder meer mobiel bellen tijdens het autorijden en het rijden zonder geldig rijbewijs.


* MAN BEROOFD
ROTTERDAM - Dinsdagochtend omstreeks elf uur werd een 25-jarige man uit Rotterdam op de Boompjes beroofd.
Het slachtoffer werd door twee mannen benaderd en moest onder bedreiging van een vuurwapen zijn mobiele telefoon afgeven. Met de telefoon gingen de daders weg in nog onbekende richting.


* VERDACHTE STRAATROOF AANGEHOUDEN, SLACHTOFFER HEEFT ZICH NOG NIET

GEMELD
ROTTERDAM - Dinsdagavond vond er op het Eendrachtsplein een straatroof plaats op een nog onbekende vrouw. Een getuige zag dat de dader de tas van de vrouw wegrukte en deze begon leeg te halen. De politie was snel ter plaatse en kon de man, een 40-jarige Rotterdammer, op het Eendrachtsplein aanhouden. Hij is ingesloten in een politiebureau.
Het slachtoffer van de verdachte is na de beroving het metrostation ingelopen. Zij wordt verzocht om contact op te nemen met de recherche van het district Centrum via telefoonnummer 0900
- 8844.