Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 maart 2004

Aanhouding na o.a. bedreiging

Man aangehouden die controleurs gemeente heeft bedreigd en mishandeld

Enschede

Dinsdagmorgen 9 maart werd namens de gemeente Enschede aangifte gedaan van bedreiging en mishandeling van twee controle ambtenaren van de gemeentelijke sociale dienst. De beide ambtenaren hadden dinsdagmorgen om ongeveer 08.00 uur een controle uitgevoerd bij een woning aan de Weverstraat in Enschede. Op aanbellen werd niet opengedaan, maar de man die gecontroleerd moest worden werd achter de woning gesignaleerd. Nadat hij was aangesproken bedreigde deze man, een 36 jr. Enschedeer, de beide controleurs met een sneeuwschuiver. Deze werd op een gegeven moment aan de kant gegooid en werden de beide controleurs geschopt en geslagen. Om verdere problemen te voorkomen zijn de beide controleurs weggegaan. In overleg met de officier en justitie in de buurt, is in de loop van de dag de 36 jr. aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek opgesloten. Vrijdag a.s. zal hij worden voorgeleid. (bps: 04-029121)

Auto's gestolen

Nacht van dinsdag op woensdag twee Audi's ontvreemd

Enschede

In de nacht van dinsdag de 9e op woensdag de 10e maart zijn in Enschede twee Audi's ontvreemd. Tussen 18.15 en 05.15 werd vanaf de Alleeweg ter hoogte van de Hengelosestraat een zwarte Audi A6 Avant TDI met kenteken 07-DL-XZ ontvreemd. De 46 jr. eigenaresse ontdekte dit. Tussen 01.30 en 06.30 uur werd vanaf de Tegalstraat een blauwe Audi A4 TDI met kenteken 06-DG-KP weggenomen. Deze auto had geparkeerd gestaan voor de woning van de 66 jr. eigenaar. (bps: 04-029557 - 04-029572)

Radarapparatuur gestolen

Tijdens een controle is de radarapparatuur ontvreemd

Albergen

Een medewerker van de politie Twente stond dinsdagavond 9 maart vanaf ongeveer 19.15 uur met een radarauto te controleren op de Zenderseweg in Albergen, een weg waar 80 km. per uur is toegestaan. Voor de auto stond op ongeveer een afstand van 75 meter een driepoot met radarapparaat opgesteld. Omstreeks 21.15 uur bemerkte de medewerker dat, ondanks dat hij signaleerde dat een tweetal auto's met een te hoge snelheid hem passeerden, de apparatuur niet meer werkte. Hij dacht toen aan een storing en ging e.e.a. controleren. Op dat moment ontdekte hij dat de driepoot met apparatuur was ontvreemd. Alleen een afdekkap werd nog aangetroffen. De waarde van het ontvreemde is ongeveer 45.000 euro. (bps: 04-029531)

Gewapende overval

Overval op bewoners woning, drie mannen dringen met geweren binnen

Oldenzaal

Dinsdagavond 9 maart omstreeks 19.00 uur werd een gewapende overval gemeld op een woning aan de Ruisdaelstraat in Oldenzaal. Bleek dat drie bewoners, echtpaar van 73 en 75 jaar en hun 37 jr. zoon, door drie mannen waren overvallen. De mannen die bivakmutsen droegen waren de woning binnengedrongen en bedreigden de bewoners met in ieder geval een tweetal geweren. Er werd om geld gevraagd. Toen geantwoord werd dat dit niet aanwezig was werd de 73 jr. mevrouw door een van de overvallers in haar gezicht geslagen. Voor de verwondingen die ze daarbij opliep heeft ze zich in het ziekenhuis laten behandelen. Enkele kneuzingen werden geconstateerd. De overvallers hebben nog gezocht maar hebben hoogstwaarschijnlijk zonder buit de woning weer verlaten. Uiteraard wil de politie graag in contact komen met getuigen die wellicht iets in de omgeving van de Ruisdaelstraat is opgevallen. Vreemde personen, een vreemde auto, iedere aanwijzing kan wellicht helpen. Op dit moment is het feit waarom deze woning doelwit was, geheel onduidelijk. De politie stelt een onderzoek in. (bps: 04-029477)

Jan Camphuis: 053-4555588

---- --