1e persbericht van woensdag 10 maart 2004

Eindhoven 10-03-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man na inbraak aangehouden

Op de Paradijslaan is woensdag om 3.40 uur een 21-jarige man uit Voerendaal aangehouden. Dat gebeurde nadat was ingebroken in een winkel op de Demer. Daar was de ruit van de toegangsdeur vernield. Uit de winkel waren enkele kledingstukken weggenomen. Getuigen hadden een bromfietser weg zien rijden en gaven het signalement door aan de politie. Even later zag de politie twee bromfietsers rijden. Toen deze bromfietsers de politie zagen gingen zij er vandoor. Een van hen voldeed aan het signalement dat de getuigen hadden gegeven. De bromfietsers kon op de Paradijslaan achterhaald worden. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Inbreker aangehouden

In een horecagelegenheid aan de Wal is woensdag om 2.20 uur een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had een deur opengebroken. De eigenaar had gemerkt dat iemand in de zaak aanwezig was. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verkeerscontroles

Bij verkeerscontroles in Tongelre en Stratum zijn dinsdagavond 111 bekeuringen uitgeschreven. Er is bekeurd voor het niet dragen van de gordel, rijden door rood, telefoneren tijdens het rijden, apk-keuring, fietsverlichting, bromfietscertificaat, helm enz.

Eindhoven: Dronken automobiliste rijdt door na botsing

Op de Kangoeroestraat is dinsdagavond omstreeks 20.45 uur een 49-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden nadat zij met haar auto tegen een stilstaande auto was gereden. De vrouw bleek gedronken te hebben, maar was niet in staat om te blazen. Haar rijbewijs is ingenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Eindhoven: Aanrijding onder invloed

Een 40-jarige man uit Veldhoven is dinsdagavond om 23.10 uur aangehouden op de Loeffstraat in Eindhoven. Eerder op de avond reed de man op de Loderstraat tegen een geparkeerde auto aan, waarna hij doorreed. De eigenaar van deze auto ging er achteraan en kon de man later tot stilstand brengen. Na een blaastest bleek de man 1,55 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs is ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Eindhoven: Snelheidscontrole

Op de Floralaan Oost is woensdag tussen 7.45 en 10.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van

de 1970 passanten reden er 139 te hard. De snelste reed 88 km/u. 50 mag.

Geldrop: Inbraak in de Van Gennipstraat

In de nacht van dinsdag op woensdag is in de Van Gennipstraat in Geldrop in een woning ingebroken. De dader heeft aan de achterzijde een deur opengebroken. Uit de woning is een laptop en een koffiezetapparaat meegenomen.

Beek en Donk: Snelheidscontrole

De politie heeft dinsdag tussen 14.30 en 17.40 uur op de Oranjelaan een snelheidscontrole gehouden. Van de 2242 gecontroleerde voertuigen zijn 123 mensen bekeurd. De snelste reed 93 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Mariahout: Snelheidscontrole op de Mariastraat

De politie heeft dinsdag tussen 19.15 en 21.35 uur op de Mariastraat een snelheidscontrole gehouden. In totaal zijn 487 voertuigen gecontroleerd. Hiervan zijn er 54 bekeurd. De snelste reed 77 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Waalre: Inbraak in woning

In een woning aan de Willibrorduslaan in Waalre is dinsdagavond ingebroken. De dader is aan de achterzijde van het huis binnengekomen en uit de woning zijn sieraden meegenomen.