Politie Zuid-Holland-Zuid

040310 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

10-03-2004 - Persberichten district I

NIETS ER, NIETS ERUIT
DORDRECHT- De politie heeft op dinsdag 9 maart een preventieve controle gehouden op de Albert Schweitzerplaats. Met de controle niets erin, niets eruit wil zij bestuurders erop wijzen geen waardevolle spullen in hun auto achter te laten. Hierdoor wordt de kans op auto-inbraken aanzienlijk verminderd. De politie controleerde 292 autos. In 30 autos bleken toch nog zichtbaar waardevolle spullen aanwezig.

VALSE NAAM
DORDRECHT- Een man is aangehouden. Op dinsdag 9 maart trof de politie een auto aan die midden op de Sint Jorisweg stilstond. De politie sprak de man aan; hij gaf een valse naam op. Bovendien bleek hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De 23-jarige man uit Dordrecht moest mee naar het politiebureau.

CONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole hebben agenten 72 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 59 keer wegens het niet dragen van de autogordel, 6 keer voor overschrijding van de maximumsnelheid, 2 keer voor het niet dragen van de valhelm, 1 keer voor een verlopen APK, 1 keer voor een gladde band, 1 keer voor onnodig geluid maken en 2 keer voor het niet handsfree bellen. De controle werd gehouden op dinsdag, 9 maart 2004, op de Thorbeckeweg, de M.Harpertsz Trompweg, de Talmaweg, de Jacob van Heemskerckstraat, de Mijlweg en de Karel Doormanweg. In totaal werden 870 bestuurders gecontroleerd.

SNELHEIDSCONTROLE
DISTRICT- Op dinsdag, 9 maart 2004 zijn op drie plaatsen dmv de fotoradar snelheidscontroles gehouden. De plaatsen, tijdstippen en resultaten treft u hieronder aan,
HENDRIK IDO AMBACHT- Op de Weteringsingel zijn van 09.30 tot 11.15 uur, 420 voertuigen gecontroleerd. 29 bestuurders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/uur.
HENDRIK IDO AMBACHT- Op de Reeweg zijn van 12.45 tot 15.45 uur, 1320 voertuigen gecontroleerd. 81 bestuurders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/uur.

ZWIJNDRECHT- Op de Laan van Nederhoven zijn van 11.35 tot 12.35 uur, 386 voertuigen gecontroleerd. 16 bestuurders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 63 km/uur.

DORDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole met de zogenaamde lasergun hebben politieagenten 13 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag, 9 maart 2004, van 14.30 tot 18.00 uur op de Oranjelaan. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km/uur. In totaal werden 300 voertuigen gecontroleerd. De overtreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring.

DORDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole met de zogenaamde lasergun hebben politieagenten 11 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdagavond, 9 maart 2004, van 18.00 tot 22.00 uur op de Merwedestraat. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/uur. In totaal werden 450 voertuigen gecontroleerd. De overtreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring.

NIET ACHTERUIT
DORDRECHT- Een 54 jarige man uit Dordrecht is aangehouden omdat hij niet achteruit wilde gaan met zijn personenauto. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 9 maart 2004, omstreeks 15.35 uur op de Maria Montessorilaan. Een autobus en de personenauto van de verdachte stonden recht tegenover elkaar in de bussluis en wilde geen van beiden wijken. Politieagenten die terplaatse kwamen konden niet vaststellen wie wie nu klem had gereden. Omdat de personenauto het gemakkelijks achteruit kon rijden, werd besloten dat die bestuurder teruguit moest. Toen hij dit na vordering nog steeds weigerde werd hij aangehouden. Na overleg met de officier van justitie kreeg hij een bekeuring van 110 euro welke de verdachte direct betaalde.

VERDOVENDE MIDDELEN
DORDRECHT- Drie verdachten zijn door de politie aangehouden wegens het bezit van cocaïne. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 9 maart 2004, in een woning in de Willem Barentszstraat. Tijdens de doorzoeking van de woning troffen de agenten ongeveer 100 gram cocaïne aan. De drie mannen, 44 jaar en 30 jaar uit Dordrecht en een 26 jarige zonder vaste woonplaats, zijn aangehouden en in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort. De zaak kwam aan het rollen na een tip.

GESTOLEN AUTO
DORDRECHT- Een 21 jarige man uit Dordrecht is aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 9 maart 2004, omstreeks 17.00 uur, op de Jacob Marisstraat. De verdachte verklaarde dat hij de auto voor 150 euro had gekocht van een onbekende. Na verhoor is hij heengezonden. De politie zet het onderzoek voort en maakt proces-verbaal op.

SCOOTER TEGEN BOOM
DORDRECHT- Een scooter is uit de bocht gevlogen en tegen een boom gebotst. Dit gebeurde op dinsdagavond, 9 maart 2004, omstreeks 20.45 uur, op de Assumburg. De bestuurder, een 16 jarige jongen uit Dordrecht en de 16 jarige eigenaar van de bromfiets die achterop zat, raakten gewond. Ze zijn per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis. De bestuurder, die geen helm droeg en geen bromfietscertificaat bezit, liep een hoofdwond op en de eigenaar heeft mogelijk inwendig letsel opgelopen. De bromfiets reed over de Assumburg komende vanuit de richting Eulerlaan en gaan de in de richting van de Hellenburg. In een bocht naar links had de bestuurder de bromfiets niet meer onder controle en botste frontaal tegen een boom.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op woensdagochtend, 10 maart 2004, omstreeks 03.10 uur, is op de Jacob Marisstraat een 36 jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 1 uur heengezonden.

DORDRECHT- Op woensdagochtend, 10 maart 2004, omstreeks 05.20 uur, is op de Vest een 25 jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies zij net boven de streep. Na verhoor is zij met een dagvaarding en een rijverbod van
1 uur heengezonden.