Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 10 maart 2004

T-Mobile neemt Nederlandse WiFi aanbieder Via Wia over

T-Mobile Netherlands neemt de Nederlandse WiFi aanbieder- ViaWia over. ViaWia heeft een netwerk van WiFi HotSpots opgebouwd en in beheer genomen. Door de overname van ViaWia breidt T-Mobile het bestaande netwerk substantieel uit. Op een WiFi HotSpot hebben gebruikers toegang tot een zeer snelle mobiele dataverbinding, waardoor zij mobiel kunnen internetten, e-mail kunnen verzenden en ontvangen of toegang kunnen krijgen tot hun bedrijfsnetwerk. Eind 2004 zullen er ruim 200 HotSpots van T-Mobile in Nederland zijn.

Niek Jan van Damme, Algemeen Directeur van T-Mobile Netherlands: 'T-Mobile wil een leidende rol spelen in WiFi in Nederland. Wij zullen eind 2004een geïntegreerd aanbod introduceren van GPRS, WiFi en UMTS-diensten. Dat betekent dat onze klanten altijd de beschikking hebben over het beste netwerk., zonder van toepassing te wisselen. De HotSpots van T-Mobile bieden klanten de mogelijkheid om mobiele multimediadiensten te gebruiken op plekken waar dat handig is, zoals bijvoorbeeld hotels, wegrestaurants, stations, vliegvelden of beurs- en congresgebouwen. Met de overname van ViaWia breiden we ons netwerk ineens flink uit. We zullen het WiFi netwerk snel verder uitbouwen met nieuwe partnerships.'

WiFi HotSpots
WiFi (drager voor WLAN) is de techniek voor een lokaal draadloos netwerk, een zogenaamde HotSpot. Om contact te maken met het lokale netwerk heeft de gebruiker slechts een kaart nodig voor zijn laptop of PDA. ViaWia beschikt over een netwerk van Hotspots in wegrestaurants, café's, hotels, jachthavens en beurs- en congreslocaties. ViaWia HotSpots zullen in de loop van dit jaar als HotSpot van T-Mobile beschikbaar zijn.

T-Mobile in Nederland

T-Mobile Netherlands, heeft in Nederland 2 miljoen klanten (januari 2004) en is daarmee de nummer 3 op de Nederlandse markt. T-Mobile biedt producten en diensten voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers. T-Mobile Netherlands is partner in sport van NOC*NSF en ondersteunt daarmee het Nederlands Olympisch Team op weg naar de Olympische Zomerspelen in Athene. T-Mobile International is hoofdsponsor van Euro 2004 in Portugal. T-Mobile Netherlands is daarnaast hoofdsponsor van de TMF Awards.

Meer informatie:

T-Mobile Netherlands BV
Henny van der Heiden
Directeur Corporate Communicatie
Vast: 06 1409 6666
Mobiel: 06 2409 5376
E-mail: pers@t-mobile.nl Persberichten op de site: www.t-mobile.nl