STICHTING LOONWIJZER

Hoeveel toptijd heb jij met je partner

Op www.tijdwijzer.nl kunnen bezoekers vanaf deze week hun tijdsbesteding toetsen aan die van hun peergroup. Ben je wel efficient? Zo kan je checken of je meer toptijd met je partner hebt dan anderen of dat je langer kookt of veel meer werkt. In de zogenaamde tijd-check worden de data uit het SCP- tijdsbestedings-onderzoek hierbij als referentie gehanteerd.

Bezoekers aan www.tijdwijzer.nl wordt bovendien gevraagd een enquête in te vullen. Ten minste 15.000 respondenten zullen binnen enkele maanden zorgen voor genoeg gegevens om per beroepsgroep, bedrijventerrein , CAO en woonwijk in kaart te brengen waar de schoen het meeste wringt (verkeer, werk, wachtkamers?). Het onderzoek zal in
2004 worden afgerond met een Tijdwijzer tournee langs zulke probleemgebieden. Dan hoopt het Tijdwijzer-team ook tijdtips te kunnen aandragen voor oplossingen van geconstateerde knelpunten.

Het online Tijdwijzer onderzoek haakt aan bij de succesvolle Loonwijzers. Deze websites trekken al een paar jaar een kwart miljoen bezoekers per maand. Bezoekers op de Loonwijzer komen vooral voor een zogenaamde salaris check. De veronderstelling is dat de bezoekers op de Tijdwijzer vooral voor een zogenaamde tijdcheck komen. Leuk, maar ook een eye-opener uit het oogpunt van slimmer met tijd omgaan.

Dankzij een speciaal ontwikkelde en beveiligde enquête leveren de Loon- en Tijdwijzer ook een vracht aan gegevens over de sociaal-economische toestand in Nederland. Om deze reden heeft de Commissie Dagindeling van het Ministerie van Sociale Zaken het online Tijdwijzer onderzoek aan de Stichting Loonwijzer gegund. Loonwijzer en Tijdwijzer zijn diensten van de Stichting Loonwijzer, opgericht door Universiteit van Amsterdam/Aias, FNV en Monsterboard.nl.

Meer informatie Paulien Osse, directeur Stichting Loonwijzer. Tel. 06- 539 77695


10 mrt 04 12:12