Gemeente Sint-Oedenrode


Actuele berichten week 11-2004

* Agenda

* Evenementen

* Bouwzaken

* Milieu

* Huisvuil

* Verkeer en Wegen

* Belastingen

* Zwembad De Neul

* Diversen

Agenda

Evenementen

Verleende vergunningen / verkeersmaatregelen

Wandelwedstrijd OLAT
Zondag 14 maart a.s. organiseert OLAT (Ollandse Lange Afstand Tippelaars) een wandelwedstrijd tussen 10.30 uur en 18.00 uur in Olland. Het parcours verloopt langs de volgende route: Roest, Jenneakkers, Schootsedijk, Hofstad, Horst en vervolgens weer naar Roest. De deelnemers lopen tegen het verkeer in en circuit zal niet worden afgesloten voor verkeer.

Hondensport
Hondensport- africhtingwedstrijden Duitse Herder Vereniging Kringgroep Canine.
Op zondag 25 april en zaterdag 5 juni 2004 organiseert Duitse Herder Vereniging Kringgroep Canine weer Hondensport- en africhtingwedstrijden op het terrein van het Dierencentrum aan de Scheidingsweg

Bouwzaken

Aanvragen bouwvergunning
Heistraat 24, verbouw woonhuis
Boskantseweg 79, verbouw woonhuis, bouw veldschuur, hooiberg en mestvaalt
Marijnenstraat 5, overkapping
Koninginnelaan 15, aanbouw erker
Paulinastraat 28, uitbreiding woonhuis
Zwembadweg 18, uitbreiding woonhuis
Pastoor Teurlingsstraat 42, dakopbouw
Nachtegaal 39, uitbreiding woning
Kortestraat 5, bouw carport
Boskantseweg 78, onderkeldering garage/berging
Populierenlaan 2, Bouw tijdelijk magazijn

Aanvraag sloopvergunning
Van Rijckevorsel van Kessellaan 2, sloopwerkzaamheden t.b.v. renovatie Odaschool

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481340

Vestiging kantoor Schijndelseweg 34
Burgemeester en wethouders maken bekend, dat een verzoek is ingediend voor de vestiging van een kantoor aan huis in een gedeelte van het woonhuis op het perceel Schijndelseweg 34.

Met betrekking tot het gebruik zijn burgemeester en wethouders op grond van het bepaalde in artikel 19, lid 1 van de bepalingen van het bestemmingsplan "Buitengebied 1997" bevoegd vrijstelling te verlenen van de voorschriften voor het uitoefenen van een aan huis gebonden beroep.

Tegen het genoemde gebruik bestaan geen bezwaren. Burgemeester en wethouders zijn in principe bereid om met gebruikmaking van de genoemde vrijstellingsbevoegdheid medewerking te verlenen aan het ingediende verzoek.

Ter inzage

De op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 11 maart 2004 gedurende 4 weken ter inzage in het gemeentehuis. Het ontwerp-besluit kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. Belanghebbenden zijn in de gelegenheid binnen genoemde termijn schriftelijk zienswijzen over het ontwerp-besluit naar voren te brengen.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481341

Ontwerp-besluit Houtsestraat en Ollandseweg
Rectificatie

Voor het ontwerp-besluit op het verzoek om een vergunning van :
-M.L. van Erp, Houtsestraat 17, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een vleesvarkenshouderij, gelegen aan Schijndelseweg 75.


-Houtbedrijf Gebr. Van Aarle B.V., Ollandseweg 159, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van het houtbedrijf, gelegen aan Ollandseweg 159.

Is per abuis in de publicatie van vorige week een onjuiste datum opgenomen tot wanneer schriftelijke gemotiveerde bedenkingen hiertegen kunnen worden ingebracht.
De bedenkingen dienen voor donderdag 1 april 2004 bij burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode, Postbus 44, 5490 AA. Bij het inbrengen van bedenkingen kan men verzoeken de persoonlijke gegevens niet bekend te maken.
Ook kunnen in voornoemde periode mondeling bedenkingen worden ingebracht tijdens een telefonisch aangevraagde bijeenkomst, waarin een gedachtewisseling kan plaatsvinden omtrent bovenstaand ontwerp-besluit.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481336

Herbouw Mosbulten 21
Burgemeester en wethouders maken bekend, dat een schetsplan is ingediend voor het herbouwen van de woning Mosbulten 21, waarbij de woning verder van de weg wordt gesitueerd.

De woning ligt binnen het bestemmingsplan "Buitengebied 1997". Medewerking verlenen aan het bouwplan is mogelijk nadat vrijstelling verleend wordt van dit bestemmingsplan ingevolge artikel 19/20 lid 18a ii (herbouwen woning), artikel 19 lid 4a (afwijken van de voorgeschreven maximum maten met niet meer dan 10%) en artikel 19 4b (het bouwen in geringe mate van afwijking van de plaats en richting van de bebouwings- en bestemmingsgrenzen).
Tevens moet vrijstelling worden verleend ingevolge artikel 19 lid 3 van de Wet Ruimtelijke op de Ordening.

In verband hiermee ligt het bouwplan met ingang van donderdag 11 maart 2004 gedurende 4 weken ter inzage in het gemeentehuis. Het bouwplan kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. Ingevolge artikel 50 lid 7 van de Woningwet en afdeling 3:4 van de Algemene Wet Bestuursrecht is eenieder in de gelegenheid om de zienswijze over de aanvraag binnen deze termijn schriftelijk naar voren te brengen.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481342

Verleende bouwvergunning

- Kastanjestraat 22, uitbreiden woning

- Zwembadweg 48, uitbreiden serre/bouw overkapping
- Kruidenlaan 18, uitbreiden woning

- Gerbrandystraat 12, bouw overkapping

- Schijndelse Heide 6, wijzigen bouwvlak en gewijzigd uitvoeren verleende vergunning bouw sleufsilo's

Verleende sloopvergunning

- Veghelseweg 5, sloop kassencomplex

Verleende aanlegvergunning

- Weievenseweg 14, aanleg amfibieënpoel met beplanting t.b.v. natuurontwikkeling

Verleende vrijstelling

- Liempdseweg 40, vrijstelling voor het opslaan van zand
- Kruidenlaan 5, gedeelte woning in gebruik als kantoor

Tegen bovengenoemde besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de uitreiking of verzending hiervan een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en Wethouders.
Het indienen van bezwaar schorst de werking van ons besluit niet. Het kan zijn dat u van mening bent dat hierdoor een onaanvaardbare situatie ontstaat, die zo spoedeisend is dat op korte termijn een voorlopige voorziening moet worden getroffen. In dat geval kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA, te 's-Hertogenbosch, schriftelijk verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, hiervoor worden afzonderlijk leges in rekening gebracht.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481339

Uitbreiding Lieshoutseweg 27
Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij hun bouwplannen zijn ingediend voor :
a. de uitbreiding woonhuis en bouw garage/berging aan de Lieshoutseweg 27.
b. de uitbreiding van de woning Lieshoutseweg 76 d v.r.v. dhr. H.G.G.M. van Enckevort

De bouwplannen voldoen niet aan de ter plaatse geldende bestemmingsplannen.
Burgemeester en wethouders zijn in principe bereid via artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van betreffende bestemmingsplannen te verlenen.

De op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 11 maart 2004 gedurende 4 weken ter inzage op de afdeling Bouwen en Milieu.
Ingevolge artikel 19a lid 4 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht kan gedurende de termijn van terinzageligging een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent deze aanvraag kenbaar maken.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481343

Milieu

Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders maken bekend dat in het gemeentehuis ter inzage ligt:

A) het definitieve besluit op het verzoek om een vergunning van:


- P. Verhoeven, Boxtelseweg 2, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een vleesveehouderij, zorgboerderij en recreatiebedrijf, gelegen aan voornoemd adres.


- P. van de Rijt, Kleine Heisteeg 3, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een rundvee- en kippenhouderij, gelegen aan de Bikkelkampen 10.

Ter inzage

De bovengenoemde stukken liggen met ingang van donderdag 11 maart 2004 ter inzage in het gemeentehuis, Burgemeester Wernerplein 1, op werkdagen van 09.00 uur tot 12.30 uur en desgevraagd na telefonische afspraak ook op maandag van 16.00 uur tot 18.30 uur. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven.
Instellen beroep

Tegen de onder A, genoemde definitieve besluiten kan uitsluitend schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag. Een dergelijk beroepschrift moet voor donderdag 22 april 2004 worden ingediend. Alleen de adviseurs, iemand die naar aanleiding van de ontwerp-beschikking bedenkingen heeft ingebracht, iemand die bedenkingen heeft tegen aangebrachte wijzigingen ten opzichte van de ontwerp-beschikking en iedereen die aantoont dat hij/zij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kunnen en beroepschrift indienen.
Degenen die een beroepschrift indienen, kunnen de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken om het besluit te schorsen of en voorlopige voorziening te treffen.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481336

Huisvuil

Inzameling grof snoeiafval voorjaar
Dit voorjaar wordt nog snoeiafval opgehaald op 20 maart, 3 april en 15 mei.
Bebouwde kom
Bewoners van alle bebouwde kommen kunnen hun snoeiafval gewoon aan de straat leggen, zonder zich aan te melden.
Buitengebied
Voor de bewoners in het buitengebied geldt dat zij zich telefonisch moeten aanmelden.
Telefonische aanmelding voor de inzameling van 20 maart kan gebeuren t/m dinsdag 16 maart, 16.00 uur.
Richtlijnen:

- duidelijk zichtbaar en niet bij een groenstrook
- vanaf 07.30 uur buiten

- gebundeld, maar niet met ijzerdraad

- boomstronken en takken mogen geen grotere doorsnee hebben dan 10 cm
- lengte per bundel maximaal 1.50 m zijn

- gewicht niet meer dan 25 kg per bundel

Snoeiafval kunt u overigens ook gratis kwijt op onze milieustraat (mits aangeboden in een personenauto of op een enkelassige aanhangwagen).

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481340

Inzameling oud papier

Op de volgende data zal deze week oud papier worden ingezameld: donderdag 11 maart

- K.V.O. Nijnsel; papiercontainer aan de achterzijde van de Beckart
zaterdag 13 maart

- Oudervereniging Basisschool Eerschot, papiercontainer aan de achterkant van Basisschool Eerschot

- Oudervereniging Sint Petrusschool, papiercontainer bij de Sint Petrusschool, Het Binneveld 4, van 10.00 tot 14.00 uur
- Fanfare Nos Jungit Apollo, papiercontainer op de parkeerplaats aan de Zwembadweg bij de ingang van het park van 09.00 uur tot 13.00 uur. Tevens zal vanaf 9.30 uur oud papier worden opgehaald in de gebruikelijke wijken, te weten Kinderbos, Cathalijne en Kienehoef ten noorden van de Florisstraat, en een gedeelte van de Zwembadweg
- Oudervereniging Odaschool, papiercontainer bij de hoofdingang van de Odaschool,Laan ten Bogaerde van 10.00 tot 12.00 uur;

Permanente inzameling locatie vanaf 1 maart 2004
- Buurtschap Oud-Rijsingen; tegenover Rijsingen 13 van maandag t/m zaterdag van 08.00 tot 20.00 uur

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481340