AXA Verzekeringen

AXA trekt Ruud Houtzager aan als manager AOV

10 maart 2004

Op 15 maart 2004 treedt Ruud Houtzager (42) in dienst bij AXA Verzekeringen als manager AOV. De zeer ervaren Houtzager gaat zich richten op de portefeuille individuele en collectieve arbeidsongeschiktheids- en verzuimverzekeringen van AXA.

"Mijn doel is de producten en diensten nog beter te laten aansluiten op de wensen van de markt. Door de uitstekende mogelijkheden die AXA biedt vanuit een integrale aanpak met zorgverzekeringen binnen unieke internetapplicaties als Cartae en My Contract weet ik dat ik bij een ambitieuze maatschappij ga werken die zowel het intermediair als de eindklant zeer goed kan bedienen."

Na een ruime ervaring in medische varia bij Amev heeft Ruud Houtzager vanaf begin jaren negentig voor Goudse Verzekeringen gewerkt. In die tijd is hij ook actief geweest in de technische commissie arbeidsongeschiktheidsverzekeringen van het Verbond van Verzekeraars. Midden jaren negentig is Houtzager bij Fortis/Amev verder gegaan in arbeidsongeschiktheid en employee benefits. Vanaf 2000 is hij als programmamanager werkzaam geweest voor EB-net dat uiteindelijk als het systeem EBZ bij ABZ terecht is gekomen. Vanaf 2002 heeft Ruud Houtzager als productontwikkelaar en unit manager verzekeringen gewerkt voor SPF Beheer B.V. (pensioenfondsen spoorwegen en openbaar vervoer).

Houtzager is voorzitter van de SEA examencommissie medische varia verzekeringen. Daarnaast is hij auteur en docent van de NIBE-SVV cursussen Employee Benefits en Marketingmanagement financiële diensten en bestuurslid van het NIMA C genootschap.

Ruud Houtzager