Gemeente Veenendaal


PERSBERICHT 30: OPWAARDERING THEATER DE LAMPEGIET (10-03-2004)

Eigentijds uiterlijk voor theater en VVV/ANWB
Verbouwing theater De Lampegiet eind 2004 een feit

Het college van B en W heeft ingestemd met het definitief ontwerp voor de opwaardering van theater de Lampegiet. Niet alleen de entree van het theater en de VVV/ANWB, maar ook de foyer ondergaat een metamorfose. Als alles volgens planning verloopt kan in juni begonnen worden met de verbouwingswerkzaamheden en is de oplevering voorzien voor november van dit jaar.

Enkele opvallende kenmerken van het definitief ontwerp zijn:
* De hoofdentree van het theater wordt verplaatst naar de voorzijde (zijde Kerkewijk).

* De VVV/ANWB krijgt een ruimte van 130 m2 met een eigen entree op de hoek (Kerkewijk/Duivenwal) van de voorzijde van het gebouw. Nu beschikt de VVV/ANWB over een ruimte van 80 m2.
* De voorgevel wordt niet alleen geaccentueerd door de entree van het theater en de VVV/ANWB, maar ook door het plaatsen van gekleurde kolommen, reclamezuilen en een herinrichting van het voorterrein.

* Het theatergebouw ondergaat ook inpandig een metamorfose. Hierbij moet met name worden gedacht aan nieuwe vloerbedekking, plafonds, schilderwerk, verlichting, losse inrichting en klimaatvoorziening.


* Naast de foyerruimte is er een ruimte voor vergaderingen c.q. restaurantfunctie. De (verplaatste en verkleinde) horecafaciliteit wordt ingericht voor het serveren van dranken en kleine hapjes, maar niet voor het bereiden van maaltijden.

Naast deze maatregelen zullen ook de toneelvoorzieningen worden aangepast.

Dit definitief ontwerp kan gerealiseerd worden binnen het eerder door de raad vastgestelde taakstellende budget van 950.000 euro. Als de raad in haar vergadering van mei het gevraagde krediet beschikbaar stelt, kan in juni begonnen worden met de verbouwing.