Politie Zuid-Holland-Zuid

Alblasserwaard/ Vijfheerenlanden

10-03-2004 - Persberichten distict II

ROODLICHTCONTROLE
PAPENDRECHT- De politie heeft op dinsdag 9 maart 2004 een roodlichtcontrole gehouden op de N3. Er reden 9 autos door het rode licht en werden hiervoor bekeurd. Een automobilist schrok van de politie en trapte zijn rempedaal in. Hierdoor botste een voertuig achter hem op de auto. Beide voertuigen raakten beschadigd. De automobilisten (leeftijden en woonplaatsen onbekend) raakten niet gewond.

HARDLEERS
GORINCHEM- Een 27 jarige man uit Gorinchem is twee keer kort na elkaar aangehouden wegens het verblijven in respectievelijk het stationsgebouw en in huize Sint Clara aan de Wijnkoperstraat. De man die geen woning heeft werd op dinsdagmiddag, 9 maart 2004, aangehouden omdat hij zonder kaartje verbleef in de wachtruimte van het Station. Nadat hij in het begin van de avond met een dagvaarding werd heengezonden, troffen politieagenten hem na een melding omstreeks 22.30 uur aan in de hal van verzorgingshuis Sint Clara. Hij is ingesloten en wordt in de loop van woensdag, 10 maart 2004 met een dagvaarding heengezonden.

RIJDEN ONDER INVLOED
GORINCHEM- Op woensdagochtend, 10 maart 2004, omstreeks 01.20 uur, is op de Mollenburgseweg een 27 jarige man uit Gorinchem aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij zodanig ver boven de streep dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 6 uren heengezonden.

ONDER BLOED
GORINCHEM- Een 32 jarige vrouw en een 36 jarige man, beiden uit Dordrecht zijn aangehouden wegens inbraak in een tankstation aan de Newtonweg. Dit gebeurde op woensdagochtend, 10 maart 2004, omstreeks
01.40 uur. Politieagenten controleerden de auto van de verdachten op het Paardenwater. De man had bloed aan zijn handen en op zijn kleding. In de kofferbak troffen de politieagenten een bijl aan die onder het bloed zat. In het bureau verklaarde de man dat hij had ingebroken in het tankstation. Met de bijl sloeg hij een aantal ramen in. Het is nog niet bekend of er iets gestolen is. De man werd in het ziekenhuis behandeld aan de verwondingen aan zijn hand. Hij kreeg drie hechtingen in zijn hand en werd ingesloten. De vrouw ontkent vooralsnog alle betrokkenheid. De politie onderzoekt de zaak.