Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Ogone voegt Moxmo toe als nieuwe betaalmethode
Koppeling maakt veilige manier van betalen via de mobiele telefoon mogelijk

Wilnis, 10 maart 2004 - Sinds 1 maart kunnen internetwinkels die via Ogone hun betalingsverkeer laten afhandelen, nu ook de nieuwe mobiele betaalmethode Moxmo toevoegen. Met het toevoegen van Moxmo biedt Ogone nu een mobiele betaalvariant die ook geschikt is voor het betalen van kleine bedragen (micro-payments) en waarbij de transacties zijn gegarandeerd.

Ogone is met meer dan 3.000 merchants één van de grootste Payment Service Providers in Europa en ondersteunt al vele betaalmethoden voor zowel internet, callcenter en ticketing. Met het integreren van Moxmo op het transactieplatform kunnen de merchants zonder enige technische inspanning Moxmo toevoegen aan hun internetwinkel. Met een eenvoudig aanvraagformulier kunnen de Ogone-merchants zichzelf registreren bij Moxmo en na goedkeuring is het activeren van Moxmo met slechts één administratieve handeling gereed.

Moxmo wordt steeds nadrukkelijker een speler in de markt van betaalmethoden. Afgelopen jaar nam Moxmo bijvoorbeeld alle merchants en consumenten over van PayBox in Duitsland en momenteel werkt Moxmo nauw samen met de Holland Media Groep voor het programma Idols.

Moxmo als mobiele betaalmethode heeft de volgende voordelen voor de merchant:
- Er is geen risico van stornering omdat de klant iedere betaling autoriseert door zijn/haar Moxmo PIN-code. Elke transactie is hierdoor gegarandeerd en dus onomkeerbaar;
- Lage Moxmo transactiekosten;

- De betaling is real-time, de merchant ontvangt het geld direct in zijn eigen Moxmo portemonnee;
- Met behulp van deze alternatieve manier van betalen, kunt u nieuwe markten ontwikkelen en heeft de merchant toegang tot nieuwe doelgroepen (zoals minderjarigen);
- Omdat Moxmo ook micro-payments ondersteunt, is er eindelijk een goed(koop) alternatief voor aankoop van producten zoals MP3's, ringtones, logo's/wallpapers, (java)-games en dergelijke;
- De merchant kan het imago als vernieuwende marktpartij versterken.

Het laten verlopen van Moxmo via Ogone heeft als voordelen:
- Slechts een administratief aanvraagtraject; geen technische integratie nodig;
- De status van Moxmo-transacties zijn beschikbaar via de bestaande Ogone-administratie;
- Via Ogone zijn de Moxmo-tarieven voordeliger dan rechtstreeks bij Moxmo;
- Via Ogone kan de merchant naast Moxmo ook meteen creditcards, Rabo Direct Betalen, machtigingen en andere internationale betaalmethoden zoals Carte Bleue, KBC/CBC, Dexia, ING Homepay online accepteren.

Moxmo-winkels
De eerste Ogone-winkels, die Moxmo als betaalmethode aanbieden, zijn AlleGoedeDoelen (www.allegoededoelen.nl), Vivelevin (www.vivelevin.nl) en Extrema (www.extrema.nl). Door de samenwerking tussen Ogone en Moxmo zal het aantal internetwinkels op korte termijn fors toenemen.

Over Ogone
Ogone is, met meer dan 3.000 klanten in 15 landen, één van de toonaangevende Payment Service Providers in Europa. Het bedrijf levert diverse oplossingen voor het realiseren van electronische betalingen voor verschillende sectoren zoals e-commerce, ticketing, callcenter en hospitality branche. Dit zijn zowel business-to-consumer als business-to-business (purchasing card) oplossingen. De serviceoplossingen van Ogone zijn waarschijnlijk de meest geavanceerde op dit gebied met zeer complete transactie en back-office functionaliteiten.

Het Ogone platform is door middel van gecertificeerde interfaces gekoppeld aan banken waardoor lokale en internationale betaalmethoden zoals Visa, Mastercard, American Express, Diners Club en Rabobank Direct Betalen mogelijk zijn. Ogone is trots op haar vooruitstrevende technologie. Mede hierdoor was Ogone een van de eerste die Verified by Visa en Mastercard SecureCode kon aanbieden waardoor Visa en Mastercard een garantie van betaling bieden.

Grote bedrijven zoals Theater Carré, Vliegwinkel, Bart Smit, DHL International, Corendon, Coolblue, BIS, Viking Direct en Hilton maken gebruik van Ogone.

Ogone heeft kantoren in Nederland, België en Frankrijk. Website: www.ogone.nl

Over Moxmo
Moxmo N.V. is sinds eind 2001 actief in Nederland als onderdeel van Global PayWays Holding . Moxmo wordt momenteel aangeboden in Nederland en Duitsland. Op korte termijn zullen ook België en Luxemburg volgen.

Moxmo is er in geslaagd ook premium SMS diensten af te rekenen via de mobiele portemonnee in plaats van via de mobiele operator. Op basis hiervan is een samenwerkingsverband gesloten met de Holland Media Groep ter ondersteuning van ondermeer het programma Idols. Dus, goedkoper stemmen, goedkoper mobiele diensten afnemen, maar ook je CD of een ticket voor een concert mobiel bestellen én betalen. De Moxmo website geeft toegang tot een volledig overzicht van alle transacties met je mobiele portemonnee. Moxmo N.V. is een instelling voor elektronisch geld ('egi'), die gebruikmaakt van de vrijstelling van artikel 6 van de Vrijstellingsregeling Wtk 1992.

Voor meer informatie over elektronische betaalmethoden kunt u kijken op:
- Meer over elektronische geldinstellingen (www.11a2.nl)
- De Nederlandsche Bank (www.dnb.nl)



Ingezonden persbericht