Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


10 maart 2004


Aalten - auto tegen boom


Een 78-jarige aaltense is gisterenmiddag rond 15.05 uur op de Wehmerstraat tegen een verkeersbord en een boom gebotst. De vrouw kwam uit de richting van de Dijkstraat en ter hoogte van de wegversmalling reed zij om duidelijke reden de stoep op en raakte beide obstakels. De auto werd hierdoor op z'n kant geworpen, maar de vrouw raakte gelukkig niet gewond.


Winterswijk - bromfietser gewond


Een 17-jarige bromfietser uit Winterswijk is gisteren rond 08.10 uur in zijn woonplaats gewond geraakt toen op de Kottenseweg een rechtsafslaande 32-jaige automobilst uit Kotten hem aanreed. De jongeman kwam te vallen en liep onder meer enkele gekneusde ribben en een lichte hersenschudding op. Zijn bromfiets gleed door de aanrijding tegen de auto van 48-jarige man uit Ommen.


Doetinchem - diefstal bedrijfsbus


Vanaf de Varkensweide is gisteren overdag een witte Merecedes 208 D, gekentekend
VH-DR-06 weggenomen. De 51- jarige eigenaar uit Beek deed aangifte.


Beek - auto-inbraken


In de nacht van 8 op 9 maart zijn weer een aantal autobezitters de dupe geworden van autokrakers. Aan de Wannersgoed (2), Sint Martinusstraat (2), Peter Meisterstraat en Sint Jansgildestraat werd het slot van de auto geforceerd, waarna men er met de autoradio vandoor ging. Helaas bleek ook hier een enkele eigenaar of de radio met het frontje in de auto te hebben laten zitten of z'n mobieltje of cd's. De politie blijft waarschuwen om geen waardevolle goederen in de auto te laten.


Doetinchem - woninginbraak


Bij bewoners aan de Loolaan is gisterenmiddag ingebroken. Men forceerde de voordeur en doorzicht de woning en ging er met onder meer met een muntenverzameling en een digitale camera vandoor. De politie zoekt eventuele getuigen die iets hebben gezien.


Eibergen - inbraken


Bij twee bedrijven aan de Nieuwstraat is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Men forceerde bij het ene pand de deur en het andere een raam en hierbij werd bij het eerste bedrijf een flatscreen gestolen, het andere bedrijf werd ernstiger gedupeerd. Hier ging men er onder meer met een tiental computerkasten vandoor.


Lichtenvoorde - winkeldief


Personeel van een schoenenzaak aan de Dijkstraat maakte gisteren rond 12.45 uur melding van de diefstal van meerdere paren schonen. Men gaf de politie de nodige informatie over de verdachte en de agenten legden direct een link naar 28-jarige man uit die plaats. Toen zij bij hem aan de bel gingen bekende hij direct de diefstal en overhandigde de agenten 4 paar schoenen. Hij is aangehouden en verhoord en met een dagvaarding later op de dag naar huis gestuurd.


Winterswijk - winkeldieven aangehouden


Werden bij Obelink aan de Misterweg twee Winterswijkers ( 45 en 15 jaar) aangehouden die beiden en jas ter warde van 72 euro hadden gestolen. Het duo werd aan de politie overgedragen en de oudste is in verzekering gesteld, de jongeman is na verhoor heengezonden en wordt overgedragen aan het preventieproject LINK, waar een passende maatregel wordt genomen.


Ruurlo - insluiping bejaardenwoning


Kreeg de politie een melding, dat twee zuid-europese types (man en vrouw) rond 16.30 uur bij een bejaardenwoning aan 't Rikkelder met een smoes binnen hadden weten te komen. Men miste in eerste instantie niets, maar gaf dit toch door. Later op de avond bleek de 88-jarige bewoonster geld en sieraden te missen en werd er van een familielid een aangifte opgenomen.
De politie stelt een onderzoek in.


Drempt en Etten- snelheidscontroles


Bij de controle op de Rijksweg in Dremp waar men 80 mocht rijden werden van de 800 auto's 5 passanten bekeurd die te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 98 km. Op de Zeddamseweg reden van de 350 passanten 6 bestuurders te hard en hier was de hoogst gemeten snelheid 117 km.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --