Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


10 maart 2004


Vrachtauto kantelt op Otterloseweg


Een vrachtwagen met oplegger is dinsdagmiddag op de Otterloseweg gekanteld en op het fietspad terecht gekomen. De 21-jarige chauffeur uit Augustinusga keek op zijn kaart, kwam in de berm terecht en door het schuiven van de lading kantelde de combinatie. De lading bestond uit zakken met kaasmeel. De gekantelde vrachtwagen was oorzaak dat de berm over een lengte van 60 meter werd beschadigd alsmede een hekwerk met een lengte van 30 meter. Bovendien lekte olie in een deel van de berm. Door het overeind zetten van de vrachtwagen was één rijstrook van de Otterloseweg tot 18.00 uur afgesloten geweest.


Automobilist ziet fietser niet


Een 42-jarige Apeldoornse automobilist zag dinsdagavond rond 19.00 uur, in het schemerdonker, een 15-jarige plaatsgenoot op een fiets over het hoofd. De fietser reed zonder licht. De automobilist stond in een parkeerhaven op de Sprengenweg en opende zijn portier op het moment dat de jongen, samen met zijn vriendin, passeerde. De fietser liep door de klap van het portier enkele builen en schrammen aan zijn been op en werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.


Autokrakers slaan toe


Een aantal autokrakers heeft de afgelopen dagen opnieuw op diverse plaatsen toegeslagen. Zo werden auto's opengebroken aan de Mondriaanstraat, de Hulkestein, de Lierderstraat, de Bronsgietersdonk, de Loseweg en aan het Soldeniersveld. In de meeste gevallen verdwenen onder meer geluidsapparatuur, mobiele telefoons, cd's en een tas met geld en een bankpas. De politie adviseert opnieuw met klem om geen waardevolle spullen in auto's achter te laten.


Auto vliegt spontaan in brand

De auto van een 35-jarige Apeldoorner vloog dinsdagmiddag op de Laan van Osseveld spontaan in brand. Een automobilist achter hem zag dat er vlammen onder de auto uit kwamen. Bij het verkeerslicht met de kruising van de Deventerstraat zag ook de 35-jarige Apeldoorner dat zijn auto vlam had gevat. Samen zetten zij de auto in de berm en probeerden tevergeefs het voertuig te blussen. De brandweer kwam ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de auto uitbrandde.


Politie bedelaar aan


De politie heeft dinsdagmiddagmorgen bij een winkel aan de Hoofdstraat een 45-jarige Apeldoorner aangehouden die stond te bedelen. Stadswachten zagen rond 10.30 uur dat de man mensen aansprak en zijn hand ophield. De gewaarschuwde politie hield de man aan, bracht hem over naar het bureau en gaf hem een boete.


Politie houdt gordelcontrole


De politie heeft dinsdagmiddag rond 14.00 uur op de Koninginnelaan een controle gehouden op het dragen van de autogordels. In totaal kregen zeven automobilisten een bekeuring voor het niet dragen van hun gordel.


Snelheidscontroles


De politie heeft dinsdag op drie plaatsen een snelheidscontrole gehouden. Op de Deventerstraat passeerden ruim 1.000 bestuurders van motorvoertuigen de controle. Van hen reden er 32 sneller dan de maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/uur. Ook op de Europaweg werd gecontroleerd. Van de 3.376 bestuurders reden er hier 96 sneller dan 50 km. De hoogst gemeten snelheid was hier 80 km. Bijna 100 bestuurders overschreden op de Amersfoortseweg in Uddel de maximumsnelheid van 80 km per uur. Eén bestuurder reed 121 km per uur.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --