Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Standaardsoftware voor automatisering Wet Ketenaansprakelijkheid levert besparingen op

Amsterdam, 10 maart 2004 - AccountView heeft in nauwe samenwerking met haar Expert Centers en branchepartners de module 'G-rekening' op de markt gebracht. Deze nieuwe module is bestemd voor branches die te maken hebben met de Wet Ketenaansprakelijkheid, zoals aannemers in de bouw, schildersbedrijven, scheepsbouw, metaalconstructie of confectie-industrie. Branchepartner Bartels Datastore Automatisering (BDA), marktleider in de automatisering van de schilders- en afbouwbranche, heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan een goede aansluiting van deze module op de dagelijkse praktijk. De nieuwe module maakt het gebruik van G-rekeningen, geblokkeerde rekeningen en de daarmee samenhangende betalingen een stuk eenvoudiger en geeft een overzicht van de openstaande posten.

Maurice Bartels, directeur van BDA, is erg tevreden met de nieuwe oplossing. "Al jaren worstelt de branche met het gemis aan gemakkelijk te hanteren software die het complete proces afdekt. Er waren de nodige dure maatwerkoplossingen, maar geen van deze oplossingen ondersteunde het hele proces van de G-rekening goed. De nieuwe oplossing neemt de financiële afdeling echt werk uit handen en automatiseert het volledige proces tot aan de betaling."

Het gebruik van een G-rekening heeft gevolgen voor de financiële administratie voor zowel hoofdaannemers als onderaannemers. Facturen worden gedeeltelijk betaald op de normale bankrekening en gedeeltelijk op de G-rekening. Er wordt echter maar één factuur ontvangen of verstuurd. Het gebruik van G-rekeningen zorgt bij veel bedrijven voor de nodige hoofdbrekens. Van elke factuur moet het loonaandeel van het totaalbedrag worden berekend, waarvan een percentage moet worden gestort op de G-rekening of een deelpercentage moet worden betaald aan de Belastingdienst of UWV.

Deze nieuwe module van AccountView is volledig geïntegreerd in het inkoop- en verkoopproces. Bij het invoeren van inkoop- en verkoopfacturen kan al worden aangegeven welk deel van het factuurbedrag op een geblokkeerde rekening moet worden betaald. Door bij het invoeren van inkoop- of verkoopfacturen de deelbedragen voor geblokkeerde rekeningen vast te leggen, wordt de openstaande post automatisch gesplitst in meerdere deelposten. Deze zijn eenvoudig te herkennen, waardoor bij het invoeren van betalingen automatisch de juiste deelpost worden gekozen en direct te zien is welke deelposten zijn betaald en welke nog openstaan.

Over AccountView

Sinds 1987 levert AccountView modulair opgebouwde business software aan meer dan 12.000 klanten in Duitsland, Engeland en Nederland. Deze flexibele en snel te implementeren software automatiseert en integreert meerdere bedrijfsprocessen, waaronder de financiële administratie, handel, logistiek, project- en urenadministratie, relatiebeheer en accountancy - al dan niet met een internetkoppeling. AccountView wordt verkocht en ondersteund door een netwerk van onafhankelijke partners die evenals AccountView de nadruk leggen op langdurige relaties. Gerenommeerde namen in het klantenbestand van AccountView zijn onder andere: Allianz Europe, De Jong Intratours, GIBO Groep, Toyota Industrial Equipment Nederland, KLM Exel, Mazars en Free Record Shop Online. Meer informatie over AccountView vindt u op www.accountview.com.



Ingezonden persbericht