Gemeente Den Haag

maart 2004
Verbetering Paul Krugerlaan stevig aangepakt (9 maart)

Voor de verbetering van de Paul Krugerlaan is voor de periode 2004- 2007
door burgemeester en wethouders een plan van aanpak vastgesteld. Uitgangspunt is de Paul Krugerlaan als woon- en winkelstraat aantrekkelijker te maken voor bewoners en ondernemers. Daarbij moeten de winkels in de straat niet alleen bewoners van de wijk Transvaal maar ook bezoekers van buiten trekken. Het multiculturele karakter van de straat moet hierbij behouden blijven. De straat zal binnenkort geprofileerd worden als de meest attractieve multiculturele winkelstraat van Den Haag.

Bij het plan van aanpak gaat het om zaken als : het behouden en versterken van de functie als winkelstraat ; het versterken van de woon- en verblijfsfunctie ; het scheppen van voorwaarden voor een schone en veilige straat en het ontwikkelen van voldoende kwaliteit en variatie om toeristen en nieuwe klanten te trekken. Voor dit doel wordt een groot aantal maatregelen genomen gericht op de verbetering van de economische structuur. Belangrijk daarbij zijn : branchering, promotie, evenementen en toeristische ontwikkeling. Voorts zal er gewerkt worden aan de verbetering van de kwaliteit van de openbare ruimte en de uitstraling van de winkels. Ook worden er maatregelen genomen ter verbetering van de leefbaarheid, de
veiligheid en de bevoorrading van de winkels.
Verbetering van de organisatiestructuur van de winkeliers staat eveneens hoog in het vaandel. Dit om een geïntegreerd beleid op het gebied van panden en winkelstraat-management.te laten slagen.

De aanpak van de Paul Krugerlaan vloeit voort uit het nieuwe beleid om de
verbetering van winkelstraten te versterken. Hiervoor is enkele maanden geleden
een speciale Task Force Aanpak Winkelstraten ingesteld bestaande uit vertegen-woordigers van alle gemeentelijke diensten en de Stichting Winkels en Bedrijven.
Deze Taskforce heeft er voor gekozen om als eerste de Paul Krugerlaan aan te pakken.

De aanpak van de Paul Krugerlaan maakt deel uit van het wijkplan Transvaal, dat een visie geeft op de toekomstige ontwikkeling van Transvaal.

Voor de uitvoering van het Plan van Aanpak Paul Krugerlaan 2004 - 2007 wordt bij de dienst Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente een projectleider aangesteld.
De aanpak van de Paul Krugerlaan wordt mede gefinancierd via het Europese subsidieprogramma Doelstelling 2 Den Haag Centrum Zuid.