Politie Friesland

Politieberichten van 10 maart (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Fryslân 10-03-2004 - Voor meer informatie over de politieberichten kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie via telefoonnummer (0900) 88 44.

Drachten: aanhouding verdachte

Op maandag 23 februari heeft de politie in de Lijsterstraat een 20-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van een inbraak aan de Oudeweg. Uit onderzoek bleek dat deze verdachte niets te maken heeft met de inbraak. Hij is na verhoor en onderzoek dezelfde dag weer in vrijheid gesteld. (zie politieberichten van 22/02 (13.00 uur) t/m 23/02 (07.00 uur))

Heerenveen: man gestoken

Een 20-jarige inwoner van Heerenveen is woensdag rond 01.30 uur gestoken en daardoor gewond geraakt. Een getuige verklaarde te hebben gezien dat de man aan de K.R. Poststraat in een auto stapte die vervolgens richting de Zonnebloemstraat reed. Het slachtoffer vertelde te zijn gestoken door drie mannen in de auto. De politie kreeg rond
01.45 uur een melding en trof het slachtoffer aan in een woning aan de Leliestraat. Het slachtoffer was naar deze woning gegaan om hulp te vragen. Een ambulance heeft het slachtoffer met een steekwond en hoofdletsel naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht.

De politie doet onderzoek naar toedracht van deze zaak. Afgelopen nacht heeft de politie technisch onderzoek gedaan. Uitslag van het technisch onderzoek is nog onbekend. Vandaag start de politie met een buurtonderzoek. De politie hoort vandaag getuigen en hoopt het slachtoffer te kunnen horen.

Harlingen: aanhouding verdachte

Dinsdag rond 10.20 uur heeft de politie in een woning aan de Dr. W. Dreesstraat een 33-jarige man uit Vietnam aangehouden op verdenking van het vervaardigen van softdrugs. De politie trof in de woning tevens negen XTC-pillen aan en twee zakken geoogste hennep van een kilogram per stuk. Een aantal ruimtes in de woning waren ingericht als hennepkwekerij. Materiaal ten behoeve hiervan is in beslaggenomen en vernietigd.

Sneek: aanhouding twee verdachten

De politie heeft woensdag rond 00.30 uur aan de Anna Paulownastraat een 48-jarige inwoner van Sneek en een 25-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De twee hadden onenigheid over
geluidsoverlast. De Leeuwarder belde bij de buren aan om hierover te praten. De buurvrouw, een vrouw uit Sneek (leeftijd onbekend), stond hem te woord. Tijdens dit gesprek toonde de Leeuwarder de vrouw een mes en deed uitlatingen waardoor onenigheid ontstond. Tijdens deze onenigheid dreigde de Sneker een pompbuks te gaan gebruiken. De Leeuwarder sloeg toen de ruit in van de voordeur van de buurvrouw. Ook stak hij de banden lek van de auto van de man uit Sneek. De politie kwam na een melding ter plaatse en hield beide mannen aan. Op het bureau zijn beide verdachten ingesloten.

Koufurderrige: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft dinsdagavond rond 21.40 uur het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige automobilist uit Groningen. De bestuurder reed 135 km/u waar maximaal 80 km/u is toegestaan. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Sumar: inbraak bedrijf

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een bedrijf aan de Solcamastraat. Weggenomen is een computer, een flatscreen, en een mobiele telefoon. Men kwam binnen door een raam te vernielen. Een 30-jarige inwoner van Schoningsdorf (Duitsland) deed aangifte.