Gemeente Capelle a/d IJssel

Veranderde werkwijze aanvraag Verklaring omtrent het gedrag

Soms heeft u een Verklaring omtrent het gedrag (VOG) nodig. Bijvoorbeeld als u solliciteert naar functies waarbij gewerkt wordt met vertrouwelijke gegevens of kwetsbare personen of voor het aanvragen van een verblijfsvergunning in een ander land. U kunt de Verklaring omtrent het gedrag aanvragen bij de gemeente waar u ingeschreven staat.

Vanaf 1 april 2004 is de gemeente echter niet meer de instantie die vervolgens ook de beslissing neemt over de afgifte van de verklaring. Vanaf die datum wordt dit besluit genomen door het centraal orgaan verklaring omtrent het gedrag (COVOG), een onafhankelijke commissie van het ministerie van Justitie die alle aanvragen uit het hele land behandelt. De aanvraag moet u nog wel gewoon doen bij de gemeente.

Het formulier voor de aanvraag van een VOG kunt u downloaden van de website van de gemeente Capelle aan den IJssel: www.capelleaandenijssel.nl. U kunt het formulier vinden bij de toelichting op de verklaring omtrent het gedrag, opgenomen in het digitale loket. Vanaf 1 april 2004 betaalt u voor het aanvragen van een verklaring omtrent het gedrag 29,50. U betaalt dit bedrag bij het indienen van de aanvraag.
Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.justitie.nl onder het kopje COVOG.