Gemeente Bedum


MEDEDELINGEN 10 MAART 2004 bevrijdingsdag

Op 5 mei aanstaande vindt in Groningen de Nationale Start van de Bevrijding plaats. In Wageningen wordt ieder jaar traditiegetrouw op 4 mei om 24.00 precies het bevrijdingsvuur ontstoken. De provincie die de Nationale Start organiseert, mag het vuur komen ophalen en overdragen aan bijvoorbeeld de burgemeester of andere notabelen uit de provincie. Als Groningers zijn wij dit jaar dus aan de beurt. Wanneer u het vuur met uw atletiekvereniging, school, 4/5 mei comité, of andersoortige organisatie wilt komen ophalen in Wageningen, dan kan dat. Voor een inschrijfformulier of meer informatie kunt u terecht bij de gemeente. Neemt u hiervoor contact op met mevr. D. Diederiks, tel. (050) 301 82 11.


* veranderen schuur Oude Dijk 5, Bedum (ontv. 02-03);
* plaatsen steiger/terras, Ellerhuizen 1, Bedum (03-03);
* plaatsen berging De Vlijt 24a, Bedum (ontv. 03-03);
* vernieuwen dakbedekking Boterdiep Wz 2, Bedum (ontv. 03-03);
* veranderen woning Ter Laan 10, Bedum (ontv. 05-03).
* plaatsen puntdak op garage, Thedemastraat 70, Bedum (ontv. 03-03).
* slopen woning Schoolstraat 9, Bedum (ontv. 05-03);
* slopen woning met garage Prof. Ridderbosstraat 3, Bedum (ontv. 05-03);

* slopen woning Schoolstraat 13, Bedum (ontv. 05-03);
* slopen asbesthoudende dakplaten Schoolstraat 1, Bedum (ontv. 05-03);

* slopen transformatorhuisje Schoolstraat 1, Bedum (ontv. 05-03). ter inzage.
vrijstelling
bestemmingsplan Bedum, Integraal Plan. Dit naar aanleiding van een verzoek van de heer J. Wever voor het plaatsen van een bijgebouw aan de Julianalaan 11 in Bedum.
Het bouwplan ligt vanaf 11 maart 2004 vier weken lang ter inzage in het gemeentehuis, afdeling VROM. Tijdens deze periode kan een ieder zienswijzen inbrengen bij burgemeester en wethouders.

wet milieubeheer

Op grond van artikel 8.19 van de Wet milieubeheer is een melding ontvangen van:

* Beukema V.O.F., Winsumerweg 8A, 9959 TD te Onderdendam (veranderen inrichting; wijzigen positionering werkplaats op terrein).

De gemeente heeft de melding geaccepteerd omdat de verandering niet leidt tot andere of grotere nadelige gevolgen voor het milieu dan de inrichting onder de huidige vergunning mag veroorzaken. De melding en de verklaring van acceptatie van de melding en andere ter zake doende stukken liggen van 11 maart tot en met24april 2004 ter inzage op het gemeentehuis, afdeling VROM. Gemotiveerde bezwaren kunnen door een ieder tot en met 22 april 2004 schriftelijk worden ingediend bij de gemeente Bedum. Tevens kan bij de Raad van State in beroep worden gegaan en kan bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag een voorlopige voorziening worden aangevraagd. In dat laatste geval treedt de verklaring van acceptatie niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

drank- en horecawet

Burgemeester en wethouders hebben vergunning verleend voor de uitoefening van het horecabedrijf aan de volgende niet-commerciële instellingen:

* voetbalverenigingen Bedum en CVVB voor de inrichting Sportlaan 12 te Bedum;;

* voetbalvereniging Noordwolde voor de inrichting Noordwolderweg 41 te Noordwolde;

* sportvereniging Onderdendam voor de inrichting Achterweg 8 te Onderdendam;

* watersportvereniging Onderdendam voor de inrichting Warffumerweg 12 te Onderdendam;

* Lawn Tennis Club Bedum voor de inrichting Sportlaan 18 te Bedum;
* Tennisvereniging ZNEO voor de inrichting Lewestraat 10 te Zuidwolde;

* Jeugdwerkplatform De Stiep voor de inrichting Schultingastraat 1 te Bedum.

Aan deze vergunningen zijn voorschriften en beperkingen verbonden. Die hebben betrekking op bijeenkomsten van persoonlijke aard en op de tijden waarop alcoholhoudende drank mag worden verstrekt. De vergunningen liggen vanaf 11 maart gedurende zes weken ter inzage op de afdeling Bestuurszaken in het gemeentehuis. Gedurende die periode kunnen belanghebbenden tegen een of meer van deze vergunningen een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders

parkeren grotestraat

Het deel van de Grotestraat tussen de Schoolstraat en de Kerklaan is aangewezen als parkeerschijfzone. Hier geldt van maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 en 19.00 uur een maximum parkeerduur van 1 uur. Dit betekent dat er gedurende deze tijden alleen in de zes parkeervakken, die voorzien van een blauwe rand, maximaal één uur mag worden geparkeerd. Het gebruik van een parkeerschijf is daarbij verplicht.
' s Avonds na 19.00 uur tot 's morgens 09.00 uur en op zondagen mag er voor een langere tijd achtereen geparkeerd worden. Ook dan geldt echter de verplichting dat alleen in de parkeervakken mag worden geparkeerd. Parkeerschijven zijn onder meer verkrijgbaar bij de Brunavestiging in Bedum en bij de ANWB.