PERSBERICHT - 2004-03-10

NBTC biedt digitale inspiratiebron voor unieke shortbreaks in Nederland

Kaartenbak vol Holland-'traveltips' nu ook online

Holland als een sprookje beleven? Een DINKY trip door de grote steden? Een vriendinnenweekend aan de kust of toch liever een aantal dagen zwerven tussen kunst & kitsch? Dit is nog maar een kleine greep uit ideeën voor korte vakanties in Nederland. Vanaf vandaag is de digitale kaartenbak met Holland Travel Tips toegankelijk via www.holland.com en www.lekkerweg.nl, het virtuele platform van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).

Nederland heeft alles in huis voor een korte vakantie, een zogenoemde shortbreak. Een land met veel aanbod op een klein oppervlak. De bezoeker wil binnen een korte tijd zoveel mogelijk beleven en is op zoek naar een bijzondere ervaring, waarover hij bij thuiskomst kan vertellen aan vrienden en familie. Met de Holland Travel Tips maakt NBTC de verscheidenheid van originele korte vakanties in Nederland opgetekend door de Nederland bezoeker zelf - overzichtelijk en hanteerbaar.

EIGEN LEKKER WEG TIP OP HOLLAND.COM
Volgens Hedwig Wassing manager Business Development bij NBTC zijn de Holland Travel Tips feitelijk adviezen van de ene Nederland bezoeker aan de andere. De bezoeker zelf weet het allerbest wat hij en zijn reisgenoten willen en wensen. Hij laat zich niet graag de wet voorschrijven, maar wel inspireren.

We noemen het een advies van een vriend. De invulling van deze digitale bak vol ideeën komt van de meest uiteenlopende ervaringsdeskundigen, oftewel de vakantieganger zelf, vandaan. Iedereen van bezoeker tot de ondernemer in de toeristische markt - kan zelf een shortbreak samenstellen en invoeren. Dat is uniek, aldus Wassing.

In de database zitten inmiddels ruim vierhonderd tips voor korte vakanties en het aanbod groeit nog. Vanaf nu kunnen bezoekers dus online grasduinen in diverse ideeën voor de invulling van hun vrije tijd of zelf een tip samenstellen via lekker weg tips (onder het tabblad Actueel) op www.holland.com/nl of www.lekkerweg.nl.