Gemeente Moerdijk


RAADSLEDEN KIJKEN IN DE KEUKEN VAN HET COLLEGE EN DE ORGANISATIE

De raadsleden kunnen in de komende periode een kijkje in de keuken van het college en de organisatie nemen. Er is een uitgebreid programma samengesteld dat een breed beeld geeft van de verschillende werkzaamheden. CDA´er Pieter Jan Aarden is de eerste. Het stageprogramma, een inititatief van het college, is uiteraard op vrijwillige basis.

Het programma bestaat uit drie onderdelen:


1. Meelopen met de burgemeester, de secretaris, ee wethouder naar keuze, het bijwonen van een collegevergadering en persbijeenkomst, een nachtelijke politiesurveillance en een bbc-vergadering;


2. Toelichting op het werk van het Gemeentelijk Aannemingsbedrijf (voormalige buitendienst) en een dagdeel mee op pad met een opzichter. Toelichting op de brandweerorganisatie en de raqmpenbestrijding en het bijwonen van een trainingsavond van de brandweer. Toelichting op het werk van de afdeling Eigendommen en het bijwonen van een inspectiebezoek. Toelichting op de Frontoffice en een dagdeel meewerken aan de balie/TIC/GIC/Verenigingenloket/Bedrijvenloket.


3. Vergunningen en Handhaving: Het meedraaien tijdens een dagdeel op het vergunningenloket, het bijwonen van het lokaal handhavingsoverleg, mee op handhavingsbezoek en buitentoezicht.
Strategie en Projecten: Toelichting projectenboek en een bezoek aan een project naar keuze.