Gemeente Breda

Persberichten

10-03-2004

Sponsor Kunstijsbaan Breda blijft in gebreke

De gemeente Breda heeft Spaar Select Topsport B.V., de sponsor van Kunstijsbaan Breda , in gebreke gesteld. Spaar Select komt zijn betalingsverplichtingen uit het sponsorcontract niet na. Het college van burgemeester en wethouders legt de zaak nu aan de kantonrechter voor om het verschuldigde bedrag voor 2003 terug te kunnen vorderen. Daarnaast wil het college de overeenkomst met Spaar Select ontbinden, schadevergoeding vorderen en de lichtreclame met de naam van de sponsor van het dak van de ijsbaan laten verwijderen.

In september 2001 sloot de gemeente een sponsorcontract voor de kunstijsbaan met Spaar Select voor een periode van vijf jaar. Tot 2003 is het sponsorbedrag betaald. De gemeente heeft nog 198.528,- tegoed van Spaar Select.

Spaar Select heeft aangegeven dat men niet in staat is de financiële verplichtingen uit het contract na te komen. Men wil de overeenkomst beëindigen en eenmalig een bedrag van e 25.000,-- betalen. Omdat deze vergoeding in geen verhouding staat tot het verschuldigde bedrag, gaat de gemeente niet akkoord met dit voorstel.

Breda, 10 maart 2004