CONNEXXION

Minister Peijs doopt drie draagvleugelboten van Connexxion

Catharina-Amalia, Karla en Rosanna

Op woensdag 10 maart heeft de minister van Verkeer & Waterstaat, mevrouw drs. K.M.H. Peijs, drie draagvleugelboten van Connexxion gedoopt en de namen van de schepen officieel onthuld. Zij deed dat op een bijeenkomst die gezamenlijk door de Provincie Noord-Holland en Connexxion werd georganiseerd in aanwezigheid van Noord-Hollandse gedeputeerde de heer C. Mooij en de vice-voorzitter van de Groepsdirectie van Connexxion, de heer R. van Holten.

De namen Catharina-Amalia en Karla spreken voor zich, de naam Rosanna behoeft enige uitleg. Rosanna was het nichtje van de Schotse ingenieur Thomas Matheson uit Lockerbie, die betrokken was -zoals zo veel Britse onderdanen- bij de aanleg van het Noordzeekanaal. Rosanna woonde in het huis 'Holland op zijn smalst' op de grens tussen Velsen en Beverwijk. Zij overleed op 15-jarige leeftijd en ligt begraven in Oud-Velsen. De draagvleugelboten varen dagelijks langs haar graf en middels haar naam brengen de provincie Noord-Holland en Connexxion een eerbetoon aan alle kanaalgravers.

De drie draagvleugelboten worden ingezet op de sneldienst Velsen-Amsterdam. Deze sneldienst, uitgevoerd in opdracht van de provincie Noord-Holland, heeft zich sinds de start in 1998 ruimschoots bewezen en vormt een belangrijke aanvulling op het openbaar vervoer in de provincie Noord-Holland. In 2003 steeg het aantal reizigers met 13% ten opzichte van 2002, tot 285.000.

GeĂŻnteresseerden kunnen een foto van de doop downloaden van de Connexxion internet site www.connexxion.nl. De foto is rechtenvrij te gebruiken in publicaties onder vermelding van 'Foto: Connexxion'.


---

Nadere informatie:
Connexxion: Coen Sleddering, afdeling Corporate Communicatie, telefoon
035 625 1621 of 06 53125041
Provincie Noord-Holland: Joan Smithuis, telefoon 06 55307449

10 mrt 04 14:42