NPB


Politiebonden schorten CAO-overleg op

Het overleg tussen de vier landelijke politiebonden (NPB, ACP, ANPV en VMHP) en de Minister van Binnenlandse Zaken is vandaag, na bijna 3 maanden van overleg, stil komen te liggen. De politiebonden zijn tot de schorsing van het overleg gekomen in de overtuiging dat de omstandigheden van nu, niet de verwachting rechtvaardigen dat een CAO-pakket kan ontstaan dat de politiebonden met een positief advies voor willen leggen aan hun leden.

Achtergrond
De omstandigheden voor een succesvol CAO-pakket waren al op voorhand overwegend negatief (aanval op prépensioen, WAO, WW, ziektekosten, geen loonruimte, etc.). Door de politiebonden is het uiterste gedaan om via rijk geschakeerde voorstellen de balans weer in evenwicht te brengen. Voorstellen die financieel moeizaam liggen, maar ook voorstellen die nauwelijks geld kosten. De politiebonden hebben zich daarbij volledig aan de afspraken van het najaarsakkoord gehouden.

De politiebonden hebben van meet af aan begrip gehad voor de moeilijke financiële situatie en bereidheid getoond op hun voorstellen in te leveren. Daartegenover heeft de minister vanaf dag 1 bij herhaling laten blijken geen financiële ruimte te hebben. Op deze wijze is open en reëel overleg niet mogelijk.
Na 3 maanden onderhandelen zijn de politiebonden tot de conclusie gekomen dat er nauwelijks overeenstemming mogelijk is op belangrijke en minder belangrijke thema's.

Ontstane situatie
De politiebonden zullen hun leden over de ontstane situatie informeren en zich beraden op vervolgstappen. De ontwikkelingen in de andere sectoren worden op de voet gevolgd.

Voor nadere informatie:
NPB Hans van Duijn 06-53749048 ACP Gerrit van de Kamp 06-21554961 ANPV Ron Tournier 06-20018694 VMHP Michiel Holtackers 06-51271557

10 mrt 04 14:45