Politie Limburg-Zuid

Hennep haaldag

Hoensbroek 10-03-2004 - De politie heeft tijdens een zogenaamde hennep
- haaldag op dinsdag 09 maart 2004 in totaal vijf locaties (woningen) in Heerlen (Bremstraat, Uiverstraat, Unescostraat) en Hoensbroek (Julianastraat, Leeuwerikstraat) hennepkwekerijen aangetroffen. Daarbij werden totaal zon vijfduizend hennepplanten samen met de aangetroffen apparatuur zoals groeilampen, transformatoren etc., in beslag genomen.

In drie woningen (Heerlen, Bremsstraat, Uiverstraat en Hoensbroek, Julianastraat) kreeg de politie aanwijzingen dat met de electriciteitsvoorziening was geknoeid waarvoor Essent werd ingeschakeld. In de woning aan de Julianastraat in Hoensbroek vond de politie ook nog een paar honderd gram harddrugs (heroïne). Ook die werden in beslag genomen. Daarnaast bevond zich in die woning een vermoedelijk illegaal in ons land verblijvende man en die werd samen met een van de bewoners aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten.

De meeste hennepplantjes werden in de schuur bij een woning aan de Leeuwerikstraat in Hoensbroek aangetroffen; totaal zon 290 hennepplanten en ruim 3.820 hennepplantjes / stekken. De politie maakt proces-verbaal op.