Gemeente IJsselstein


Matrixbord dat snelheid weergeeft, rouleert door IJsselstein woensdag, 10 maart 2004 - 15:21 CET

De gemeente IJsselstein heeft een mobiel informatiesysteem aangeschaft waarmee de snelheid wordt gemeten die op een display wordt weergeven. Weggebruikers worden zodoende geconfronteerd met hun snelheid.

Matrixbord met melding van de snelheid van de auto Automobilisten rijden soms (onbewust) te hard; van het matrixbord kan een snelheidsremmend effect uitgaan.

Rouleren
Het infobord gaat door de gehele stad rouleren. Het blijft in principe twee tot drie weken op één locatie en wordt vervolgens naar een andere locatie verplaatst. Het gaat hierbij voornamelijk om locaties waar (te) hard wordt gereden en/of waar veel langzaam verkeer aanwezig is bijv. rond scholen of op 50 km/h wegen.
Naast de gemeentelijke inzet (na bijvoorbeeld klachten van bewoners of omdat de gemeente zelf inzicht wil hebben in de snelheid ter plaatse) wordt het matrixbord ook neergezet op plaatsen die in overleg met de politie worden bepaald.

Huidige locatie
In de loop van deze week wordt het bord geplaatst op de Baronieweg. Het matrixbord wordt te zijner tijd ook gebruikt op de Heemradenlaan (Achterveld) tijdens de bouw van de basisscholen.

Wat gebeurt er met de gegevens?
De gegevens worden -naast het verschijnen op de display- in het systeem opgeslagen. De informatie kan worden uitgelezen en in een grafiek worden uitgezet. Deze gegevens worden vervolgens op de gemeentelijke internetsite geplaatst zodat bewoners de gegevens kunnen raadplegen.