Politie Zaanstreek-waterland


10:15 09-MRT-04
LOC: PURMEREND, SALLAND

Hennepplantage in woning

Bij een inval in een woning werd daarin door de politie een hennepplantage aangetroffen. De politie kwam bij de woning om een gesignaleerde man aan te houden. Daarbij werd niet de man, maar wel de plantage gevonden. Er was net geoogst en de eerste en de tweede verdieping van de woning lagen bezaaid met resten van hennepplanten. Daarnaast bevonden zich een aantal zakken met restafval en plakken hasj in de woning. Ook troffen de agenten een aantal beeldschermen aan, waarvan wordt vermoed, dat deze van diefstal afkomstig zijn.
In de woning werden vier mannen aangehouden, twee broers van 23 en 27 jaar oud, een 22-jarige man uit Purmerend en een 32-jarige man uit Almere. De broers werden later in verzekering gesteld. De andere mannen werden na verhoor weer in vrijheid gesteld.

13:33 09-MRT-04
LOC: ZAANDAM, NOORDERVEN

Software en Cd-rom's uit school gestolen

In de avond of nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in de directieruimte van een school. Men kwam de ruimte van de school binnen door een raam open te breken. De hele ruimte werd doorzocht en overhoop gehaald. Men nam onder andere een map mee met alle gebruiksaanwijzingen, software en installatie Cd-rom's van alle computers op de school. Ook een aantal computerkabels en een mobiele telefoon werden weggenomen.

15:59 09-MRT-04
LOC: ZAANDAM, DIRK KLEIMANSTRAAT

Slang zorgt voor opschudding

Een ongeveer één meter lange slang heeft voor opschudding gezorgd bij een woning. Een vrouw zag de slang in een tuin en belde de politie. De dierenambulance kwam ter plaatse en lieten een specialist komen. Een buurtbewoner wist wie er in de straat slangen hield en tipte de politie. Daarop bevestigde een 15-jarige jongen uit die straat, dat hij anderhalve week geleden de slang in zijn tuin had gegooid, omdat hij dacht dat deze dood was. Dit bleek dus niet het geval en de slang werd door de dierenambulance meegenomen.

01:25 10-MRT-04
LOC: ZAANDAM, OOSTZIJDE

Uitslaande brand verwoest woning

Een uitslaande brand heeft afgelopen nacht een sinds kort leegstaande woning verwoest. Ook een oplegger, die vlak bij de woning stond geparkeerd, vatte vlam en werd onherstelbaar vernield. Er vielen geen gewonden.
De brand is door nog onbekende oorzaak vermoedelijk in de woning ontstaan. Het vuur sloeg snel over op de oplegger, die geladen was met 24 ton zeer brandbaar geleermiddel voor de levensmiddelenindustrie. De chauffeur lag in de trekker van de oplegger te slapen en werd wakker van het rumoer. Hij zag de woning en oplegger in de brand staan, startte zijn combinatie en reed deze een stukje verder de Oostzijde in. Daar liet hij de oplegger midden op de rijbaan staan, koppelde de trekker af en parkeerde deze weer een eindje verder. Daardoor voorkwam hij, dat ook de trekker in brand zou gaan, terwijl de brandweer het vuur van de oplegger beter kon bestrijden. Bewoners van belendende woningen werden tijdelijk in de brandweerkazerne aan de Oostzijde ondergebracht. De Oostzijde tussen de Kopermolenstraat en de Dr. Schaepmanstraat en daar tussen liggende zijstraten werden voor alle verkeer afgezet. Omstreeks halfvier kon de brandweer het sein brand meester geven. Wegens instortingsgevaar werd de voorgevel van het pand later naar achteren geduwd. Tegen de ochtend konden de bewoners van de aangrenzende panden weer terug naar hun huizen. Deze hebben tengevolge van de brand geen schade opgelopen. De oostzijde is nog lange tijd afgezet gebleven wegens een spekglad wegdek van gelekt geleermiddel uit de oplegger.
Naar de oorzaak van de brand is een onderzoek ingesteld. De politie gaat vooralsnog niet uit van brandstichting.

03:05 10-MRT-04
LOC: PURMEREND, METEORENWEG

Dronken automobilist ramt geparkeerde auto

Een 18-jarige Purmerender zonder rijbewijs, wilde vermoedelijk de auto waarin hij reed inparkeren. Daarbij reed hij tegen een geparkeerde auto aan. Omdat het inparkeren met veel motorlawaai gepaard ging werd een buurtbewoner, een Amsterdamse politieman, wakker en ging kijken. Die trof de jongen in de auto aan, rook drankgebruik en waarschuwde zijn Purmerendse collega's. Op het bureau blies de jongen 700 ug/l, ruim driemaal zoveel als is toegestaan. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur. De auto was geen eigendom van de jongen maar van zijn oom. Beide auto's liepen deuk- en krasschade op.

09:14 10-MRT-04
LOC: WORMER, PEPERBOOMSTRAAT

Weer bejaarde opgelicht door nepbezorger

Een 83-jarige man is E 1000 armer geworden door de diefstal van zijn pinpas met pincode door een nepbezorger. De afgelopen tijd is dit al een aantal malen eerder gebeurd bij met name bejaarden. De bezorger kwam gisterenavond omstreeks halfacht bij de bejaarde aan de deur in een roodkleurige jas. De man had een pakketje uit Amsterdam, waarvoor E 0,39 moest worden afgerekend. Volgens de bezorger kon dat bedrag alleen worden gepind. De bejaarde moest zijn pinpas in een apparaatje steken en daarna zijn pincode intoetsen. Dat moest hij nog een keer herhalen, waarna de man met apparaat en pinpas wegliep. Hij zei daarbij een rekening uit zijn auto te zullen halen. Het slachtoffer hoorde vervolgens pal daarna een auto met veel motorgeluid wegrijden. Hij heeft daarna onmiddellijk telefonisch de pas geblokkeerd, maar het was al te laat. Het geld was al opgenomen bij een pinautomaat van de Postbank op de Dorpsstraat, vlakbij de woning van de bejaarde. Het zogenaamde pinapparaatje betreft vermoedelijk een codeerapparaat dat bij het bankieren via de computer moet worden gebruikt.
De dader was een blanke man tussen de 30 en 35 jaar, ongeveer 1.80 m lang met blond haar. Hij sprak accentloos Nederlands. Getuigen, die de man mogelijk omstreeks tien over halfacht in de Peperboomstraat of bij de pinautomaat op de Dorpsstraat hebben gezien, worden verzocht te bellen met het wijkteam Wormerland via 0900-8844.

Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-100304


09:00-10:00 09-MRT-04
MONNICKENDAM, BERNHARDLAAN

Gordelcontrole (1)

Vier medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden dinsdagochtend een gordelcontrole op de Bernhardlaan in Monnickendam. In totaal tien mensen ontvingen een boete. Behalve acht inzittenden zonder gordel, werden ook twee hardrijders bekeurd.

10:30-12:00 09-MRT-04
PURMEREND, EDISONWEG
Gordelcontrole (2)
Op de Edisonweg in Purmerend werden bestuurders en hun passagiers dinsdagochtend gecontroleerd op het dragen van de gordel. Tien mensen ontvingen een boete. Een automobilist die 15 km per uur te hard reed en een automobilist die met de telefoon in de hand reed, werden ook aan de kant gezet.

00:37 09-MRT-04
ZAANDAM, CORT VAN DER LINDENSTRAAT

Twee keer zoveel drank op als toegestaan

Op de Cort van der Lindenstraat werd in de nacht van maandag op dinsdag een 45-jarige automobilist uit Zaandam aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man had ruim twee keer zoveel drank op (490 ug/l) als toegestaan en kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal.

09-MRT-04
ZAANSTAD, DIVERSE WEGEN

Verkeerscontroles

Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden op verschillende plaatsen in Zaanstad verkeerscontroles. Op de Kerkstraat in Wormerveer en de Noordweg in Wormer werd dinsdagmiddag een gecombineerde snelheids- en gordelcontrole gehouden. Tien inzittenden zonder gordel ontvingen een boete van 45 euro. Drie hardrijders werden aan de kant gezet. Op de Vincent van Goghweg in Zaandam werd 's avonds van 18:30 tot 21:00 uur op snelheid en het rijden onder invloed gecontroleerd. Veertien hardrijders ontvingen ter plekke een boete. Bij achttien bestuurders werd een blaastest afgenomen, geen van hen had (teveel) gedronken.

EINDE


---- --