Eemland zuid, 15.30 uur

Utrecht 10-03-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Verdachte drie overvallen aangehouden
AMERSFOORT De politie heeft maandagavond een man aangehouden die wordt verdacht van het plegen van drie overvallen.

De politie verdenkt de man van twee overvallen die vorige week zijn gepleegd op winkels aan het Pieter Stastokerf en de Kortegracht. Tevens wordt hij verdacht van een gewapende overval die afgelopen maandag overdag plaatsvond op een benzinestation aan de Amsterdamseweg. Diezelfde avond is een onderzoek ingesteld naar de verblijfplaats van de verdachte. Dit resulteerde in een aanhouding in een woning in Amersfoort. De politie heeft tevens een huiszoeking gedaan en heeft een aantal goederen in beslag genomen.

De 23-jarige Amersfoorter is ingesloten voor verhoor.

Snelheidscontrole
LEUSDEN - Woensdagmorgen hield de politie van 9.45 tot 12.00 uur een snelheidscontrole op de Doornseweg. Van de 1398 gecontroleerde bestuurders, reden er 108 te snel langs de radarwagen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg maar liefst 144 km/uur, waar 80 de limiet is.

Verdachte woninginbraak aangehouden
AMERSFOORT Op woensdagochtend 10 maart is om 06.00 uur een 20-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden op de Frans Halsstraat. De jongen wordt verdacht van een woninginbraak aan de Stephensonstraat. Deze vond plaats tussen 26 en 27 februari van dit jaar. Vingerafdrukkenonderzoek leidde naar deze verdachte. Een deel van de buit is eerder deze week teruggevonden.