Gemeente Enschede

Brede school Stadsveld Zwering stap verder


Enschede, 10-03-2004

De realisatie van de brede school in Stadsveld Zwering is weer een stap verder.

Op 26 februari j.l. is de stuurgroep voor de brede school Stadsveld Zwering bijeen geweest om een aantal beslissingen te nemen . In de stuurgroep zijn de belangrijkste partijen, te weten de gemeente
Enschede, woningcorporatie De Woonplaats, het Stedelijk Lyceum, de Openbare Bibliotheek en de Openbare Jenaplan basisschool het Palet vertegenwoordigd.

Een belangrijke beslissing is dat Bouwbedrijf Goldewijk uit Doetinchem de tweede fase van de brede school mag gaan ontwikkelen. Deze fase behelst de nieuwbouw voor het Stedelijk Lyceum en de Bibliotheek. De sloop van het oude schoolgebouw is inmiddels voltooid, de bouwvergunning is verleend en onder voorbehoud van eventuele bezwaren zal de uitvoering eind april 2004 starten.

Een andere belangrijke beslissing is dat de locatie voor de nieuwbouw van het Palet is vastgesteld. Deze komt aan de Gerard Terborghstraat op de plek van het recent gesloopte flatgebouw van De Woonplaats. Op de plaats van de oude Triangel aan de Meindert Hobbemastraat komt woningbouw.

Ook zal onderzocht worden of een combinatie van school en zorgwoningen mogelijk is, waarbij de zorg door het aangrenzende woon- en zorgcentrum de Hatteler wordt geleverd.

Tenslotte krijgt De Woonplaats het ontwikkelingsrecht voor de op termijn vrijkomende locaties van de oude bibliotheek aan de Carel Fabritiusstraat en de oude muziekschool aan de Adriaen van Ostadestraat.

---

Gepubliceerd op 10-03-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar