persberichten regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 10-03-2004

RIJBEWIJS INGEVORDERD

s-Hertogenbosch- Dinsdagmiddag is tijdens een lasersnelheidscontrole op de Treurenburg het rijbewijs ingevorderd van een 38-jarige man uit Zaltbommel. De automobilist reed 142 km/u terwijl maximaal 80 km/u is toegestaan. Elf automobilisten kregen een bekeuring voor het overschrijden van de maximumsnelheid.

RIJDEN ONDER INVLOED

Rosmalen/s-Hertogenbosch- In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Burg Jhr von Heijdenlaan in Rosmalen een 34-jarige man in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist kreeg een rijverbod van twee uur en er is proces-verbaal opgemaakt. Dezelfde nacht is op de Hoge Slagen in s-Hertogenbosch een 37-jarige Bosschenaar aangehouden voor hetzelfde feit. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

VERKEERSCONTROLE

Rosmalen- Woensdagochtend zijn bij een verkeerscontrole op de Deken van Roestellaan in totaal 25 bekeuringen uitgeschreven. Negentien automobilisten kregen een bekeuring omdat zij het rode verkeerslicht negeerden. Tevens werden er bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

ILLEGALE WERKNEMERS

Boxtel- Dinsdag zijn bij een controle van de vreemdelingenpolitie op een bedrijf aan de Geelderseweg in Boxtel 21 werknemers uit Bulgarije, Hongarije en de Oekraïne aangetroffen De veertien mannen en 7 vrouwen beschikten niet over de vereiste tewerkstellingsvergunning. Tegen de 54-jarige werkgever is proces-verbaal opgemaakt.

VERKEERSCONTROLE

Sint Oedenrode-
Dinsdag zijn bij een verkeerscontrole op de Borchmolendijk in Sint Oedenrode negentien personen bekeurd voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Tevens werden vijftien bromfietsers bekeurd vanwege een te hoge constructiesnelheid van hun bromfiets.

BRAND IN SCHUURTJE

Schijndel-
Woensdagochtend brak er brand uit in een schuurtje bij een woning aan de Zonnebloemstraat in Schijndel. De brandweer bluste de brand. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken en onderzoekt de zaak.

HUISELIJK GEWELD

Uden- Dinsdag is in een woning aan de Beatrixhof in Uden een 38-jarige man aangehouden. De man wordt ervan verdacht gedurende langere tijd zijn ex-vrouw te hebben bedreigd en mishandeld. De man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) is overgebracht naar het politiebureau in Uden waar hij inverzekering is gesteld.

SNELHEIDSCONTROLE

Volkel-
Dinsdag zijn bij een snelheidscontrole op de Rondweg Volkel in totaal zeventien bestuurders bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 117 km/u terwijl maximaal 80 km/u is toegestaan.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Uden-
Dinsdagavond is op de Bronkhorstsingel in Uden het rijbewijs van een 19-jarige man uit deze plaats ingevorderd. De automobilist reed 120 km/u terwijl maximaal 50 km/u is toegestaan. Er is proces-verbaal opgemaakt.

GORDELCONTROLE

Schaijk-
Woensdagochtend zijn tijdens een gordelcontrole op diverse locaties in Schaijk in totaal 23 personen bekeurd voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

RIJDEN ONDER INVLOED

Oss-
Dinsdagavond is in zijn woning in Oss een 45-jarige man aangehouden. De politie kreeg de melding van getuigen dat een vermoedelijk dronken automobilist een verkeersbord op de Raadhuislaan omver had gereden. De Ossenaar kreeg een rijverbod van 18 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

BEDRIJFSINBRAAK

Oss-
Dinsdagavond is er ingebroken in een bedrijf aan de Merwedestraat in Oss. Daders vernielden een ruit. Het is nog onbekend wat er uit het pand is weggenomen.

Later deze nacht is er bij een bedrijf aan de Singel 1940 1945 een vrachtwagen van het terrein ontvreemd. Een hekwerk van het bedrijventerrein werd vernield.

MISHANDELING

Oss-
Woensdagochtend is in zijn woning in Oss een 25-jarige man aangehouden. De Ossenaar wordt ervan verdacht zijn vader te hebben geslagen en geschopt. De man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

OPENSTAANDE BOETES

Haps-
Dinsdag is op de A73 ter hoogte van Haps een 29-jarige man uit Sint Anthonis aangehouden. De automobilist bleek nog voor ruim 1930 euro aan boetes of 52 dagen gevangenisstraf te hebben openstaan. De man is overgebracht naar het politiebureau in Boxmeer.

SNELHEIDSCONTROLE

Sint Hubert-
Dinsdag zijn tijdens een snelheidscontrole op de Hapseweg in Sint Hubert in totaal twaalf automobilisten bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 11 km/u terwijl maximaal 80 km/u is toegestaan.

RIJDEN ONDER INVLOED

Mill- Dinsdagavond is op de Nieuwedijk in Odiliapeel een 26-jarige man uit Veghel aangehouden voor het rijden onder invloed. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.