Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, woensdag 10 maart

Alkmaar 10-03-2004 - 16.33 uur

Radarverklikker levert boete op van 250 euro
Alkmaar, dinsdag 9 maart 2004.
Op de Schagerweg in Alkmaar is gistermiddag een 53-jarige man uit Doorwerth aangehouden omdat hij een radarverklikker in zijn auto had. Het apparaat is in beslag genomen en de man heeft een boete gekregen van 250 euro. Ook op de Martin Luther Kingweg is een automobilist om deze reden aangehouden. Het ging om een 40-jarige man uit Alkmaar. Ook hij kon zijn radarverklikker inleveren en kreeg dezelfde boete van 250 euro.

Aanhouding na mishandeling
Alkmaar, dinsdag 9 maart 2004.
Op dinsdagmiddag omstreeks 16.15 uur werd in het park Rekerhout te Alkmaar een 44-jarige Alkmaarder aangehouden wegens mishandeling. Kort daarvoor liet een 28-jarige vrouw uit Alkmaar op de fiets haar hond uit in het park. De man liep daar met twee honden, die hij niet aangelijnd had. Toen de honden van de man de hond van het slachtoffer aanvielen ontstond er een woordenwisseling. De vrouw fietste echter verder. Iets later kwamen beiden elkaar weer tegen. Toen de vrouw een opmerking maakte over het feit dat de honden nog steeds los liepen, werd zij door de man diverse malen geschopt. Een motoragent, die in de omgeving van het park surveilleerde, werd gewaarschuwd. Hij kon de man aanhouden. Deze verklaarde erg gestresst te zijn geweest.

Inbraak in clubgebouw
Alkmaar, zondag 7 maart 2004.
Afgelopen weekend werd er ingebroken in een clubgebouw aan de Olympiaweg te Alkmaar. Hert pand was in gebruik bij het Trompetterkorps Alkmaar. De daders kwamen binnen door de deur van de nooduitgang te forceren. Uit het pand werd een stereo-installatie, 3 trompetten en twee bekkens (stel) ontvreemd. De muziekinstrumenten hebben een waarde van 2.000 euro.

Verkeerscontrole
Heerhugowaard, dinsdag 9 maart 2004.
Op dinsdagmiddag kregen 23 bestuurders een bekeuring tijdens een verkeerscontrole op de Middenweg in Heerhugowaard. Bij de controle werd voornamelijk gelet op de draagplicht van de veiligheidsgordel en de valhelm, overtredingen waar de politie bijzondere aandacht aan besteed. In totaal werd 22 maal geschreven voor het niet dragen van een gordel en een maal voor het niet dragen van een helm.

Woninginbraak
Heerhugowaard, woensdag 10 maart 2004.
In de nacht van dinsdag op woensdag, tussen 19.00 en 24.00 uur, werd er ingebroken in een woning aan de Basiusstraat in Heerhugowaard. De daders kwamen het pand binnen door een keukenraam te forceren. De hele woning werd doorzocht. Een laptop en twee geldkistjes met een klein geldbedrag werden buitgemaakt.

Alcoholcontrole
Alkmaar, woensdag 10 maart 2004.
Op woensdagmorgen omstreeks 03.20 uur werd op het Groenelaantje in Alkmaar een 22-jarige Medemblikker in een personenauto gecontroleerd. De man viel op toen hij een rotonde aan de verkeerde kant passeerde. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Bij onderzoek blies hij 435 ug/l. Dat is bijna twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal. De man kreeg tevens een rijverbod. Een rijverbod wordt gegeven om te voorkomen dat een bestuurder gaat rijden binnen de tijd die nodig is om het alcoholpromillage weer tot een aanvaardbaar niveau te laten dalen. Ondanks het verbod werd de man omstreeks 05.40 uur aangetroffen in Medemblik. Hier moest hij weer een ademanalyse afleggen. Hierbij kwam hij net niet tot een strafbare waarde. Wel kreeg de man een proces-verbaal wegens het rijden tijdens een rijverbod.