Ingezonden persbericht


Persbericht

ISIT groeit 33 procent

Naarden, 10 maart 2004 - - ISIT, Intelligent Storage through Integrated Technology, heeft het afgelopen jaar een omzet behaald van ¤ 16 miljoen, tegenover ¤ 12 miljoen in 2002 - een groei van 33 procent. ISIT heeft goed weten te profiteren van de toenemende vraag naar 'slimme' dataopslagsystemen.

"Doordat IT-investeringen momenteel onder druk staan zijn veel organisaties op zoek naar slimmere opslagoplossingen, in plaats van het slechts bijzetten van disken. Op deze manier kan immers ook aanzienlijk worden bespaard op beheer", aldus Roelof Borggreve, algemeen directeur van ISIT B.V. "Met een omzetgroei van 12 naar 16 miljoen Euro hebben we onze omzetdoelstellingen meer dan gehaald."

Medische sector
ISIT heeft het afgelopen jaar met name in de medische sector goede resultaten behaald. Vanuit deze sector is er een sterke vraag naar archiveringssystemen. Dit vanwege de digitale patiëntendossiers en de wettelijke verplichting om deze documenten langdurig te bewaren. ISIT heeft vier van de acht academische ziekenhuizen in Nederland voorzien van een opslag, back-up- en/of archiveringssyteem.

Ook ISIT België heeft de wind in de zeilen. De verwachting is dat de gerealiseerde groei in 2004 aanzienlijk zal toenemen. Belangrijke nieuwe klanten in België zijn Stad Brugge en Belgomilk.

Verwachting voor 2004
ISIT verwacht voor 2004 een groei te laten zien van ruim 20%. Dit vooral door de toenemende vraag naar oplossingen voor (e-mail) archivering. Ook zullen organisaties in het verlengde van hun storage kijken naar effectiever gebruik van hun servercapaciteit. "Server Provisioning staat bij veel bedrijven hoog op de agenda", aldus Borggreve. "Ook verwachten we dat meer ondernemingen hun dataopslag zullen gaan uitbesteden. Hiervoor heeft ISIT in samenwerking met TeleCity verschillende 'On Demand Storage'-diensten ontwikkeld. Deze zijn in het afgelopen jaar operationeel geworden."

Over ISIT - The Storage Company
Sinds de oprichting in 1991 heeft ISIT zich ontwikkeld tot de meest onafhankelijke storage specialist in de Benelux. De organisatie realiseert oplossingen op turn-key basis; van advies tot en met implementatie en support. Ook is zij actief als Storage Service Provider. ISIT beschikt tevens over een eigen trainingsinstituut en democentrum. De organisatie heeft een vestiging in Nederland en België en partnerships met toonaangevende storage leveranciers als: ADIC, Cisco Systems, CommVault, EMC, Legato, Network Appliance, StorageTek, Softek en Veritas. Ook is zij lid van de Storage Network Industry Association (SNIA). Oplossingen van ISIT worden door de markt aangemerkt als innovatief en zeer geavanceerd.

Ingezonden persbericht