Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, woensdag 10 maart

Den Helder 10-03-2004 - 16.36 uur

Aanrijding met letsel
Dirkshorn, dinsdag 9 maart 2004.
Op dinsdagavond omstreeks 18.20 uur reed een 54-jarige vrouw uit Schagen in een personenauto over de Provincialeweg onder Dirkshorn. Zij wilde een voor haar rijdende vrachtwagen inhalen. Toen zij op de linker weghelft reed, bleek het om een aanmerkelijk langere vrachtwagencombinatie te gaan. Ook kreeg zij een tegenligger. Het lukte haar nog net om de combinatie in te halen, maar bij het naar rechts sturen raakte zij de macht over het stuur kwijt. De vrouw belandde met haar auto aan de linkerzijde van de weg ondersteboven in een sloot. Omstanders konden de vrouw met de nodige moeite uit haar voertuig bevrijden en wikkelden haar in een deken. De vrouw werd met been- en nekletsel overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

Verkeerscontrole
Schagen, woensdag 10 maart 2004.
Op woensdagmorgen werd een grote bromfietscontrole gehouden op de Parrallelweg te Schagen. In totaal werden hier 46 bekeuringen uitgedeeld. Er werd hoofdzakelijk geschreven voor het rijden op een opgevoerde bromfiets en overschrijding van de geluidsnorm.

Controle bedrijventerreinen
Harenkarspel, woensdag 10 maart 2004.
Op maandag 8 en dinsdag 9 maart zijn door de politie in samenwerking met de gemeente Harenkarspel integrale controles uitgevoerd op bedrijventerreinen van de gemeente Harenkarspel, te weten: De Groet in Waarland, De Banne en De Dijken in Dirkshorn en Tuitjenhorn en de Oude Vaart te Warmenhuizen.
De controles werden uitgevoerd door een drietal politiefunctionarissen waaronder een milieuspecialist en een drietal medewerkers van de afdeling milieu en bouw en woningtoezicht van de gemeente Harenkarspel. De controles zijn mede ingesteld nadat vorig jaar op bedrijventerreinen in de gemeente een aantal hennepkwekerijen en een xtc laboratorium werden ontdenkt. Uit de politieonderzoeken bleek ook dat veel bedrijven die zich op de terreinen vestigen niet bekend zijn bij de gemeente.
Van de 40 gecontroleerde bedrijven bleken er 2 niet te voldoen aan de milieueisen en in 10 gevallen bleken er geen (inrichtings)vergunningen te zijn aangevraagd.