Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


10 maart 2004


Overvaller snel in cel


De politie heeft woensdagmiddag een 21 jarige man uit Spijkenisse aangehouden nadat hij kort daarvoor betrokken was bij een gewelddadige diefstal in een sigarenzaak aan de Asselsestraat in Apeldoorn. De eigenaar van de winkel raakte licht gewond.
Het incident vond kort na 14.00 uur plaats. Twee mannen kwamen de sigarenzaak binnen waarna één van hen kans zag naar het magazijn te lopen en daar een geldbedrag weg te nemen. Toen deze man terugliep naar het winkelgedeelte, werd hij tegengehouden door de eigenaar. Er ontstond een schermutseling, waarbij de eigenaar van de winkel werd geschopt door de andere onbekende man. De winkeleigenaar kwam tijdens dit tumult te vallen en raakte licht gewond. Beide mannen wisten met het buitgemaakte geldbedrag via de Korte Nieuwstraat te vluchten. In de winkel was een videocamera aanwezig waarop het incident werd geregistreerd.
Nadat politiemensen deze videoband hadden bekeken, ging men op zoek naar de daders. Zij herkenden op het perron van het NS-station één van de betrokken verdachten. De man werd aangehouden en ingesloten. De andere verdachte is nog voortvluchtig. Het onderzoek wordt voortgezet.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --